Virtualna Erasmus+ mobilnost

Zainteresirani studenti mogu sudjelovati na online studentskoj razmjeni. Naime, Erasmus+ nudi virtualno razdoblje studija na inozemnom visokom učilištu ili virtualnu stručnu praksu u inozemnoj tvrtki ili organizaciji prema interesu studenata.
S profesorima, kolegama i mentorima iz brojnih drugih zemalja mogu učiti i surađivati u virtualnom okruženju. Takvo međukulturno i digitalno iskustvo može obogatiti vještinama online suradnje, pripremiti studente za različite moderne izazove i rad na daljinu te poboljšati njihovo poznavanje stranih jezika.


Ako je od razdoblja studija zanimljivija Erasmus+ praksa u virtualnom okruženju, sada ima još više vremena za to. Zbog pandemije koronavirusa praksu je moguće ostvariti čak do 18 mjeseci nakon stjecanja diplome. Na natječaj se, kao i dosad, treba prijaviti dok još imaju status studenta. …
Poslodavci cijene Erasmus+ iskustvo. Vještine koje se steknu tijekom virtualne mobilnosti poželjne su poslodavcima i mogu se poboljšati izgledi za brži pronalazak posla nakon završetka studija i iskoristiti prednosti virtualnog Erasmusa!


Naime, istraživanja pokazuju da se Erasmus+ studenti zapošljavaju brže od studenata koji nisu iskusili prednosti ovog programa.
Zahvaljujući snazi tehnologije Erasmus+ je u svom virtualnom izdanju dostupniji i pristupačniji za stjecanja znanja i vještina mladim ljudima kojima je inače teže ostvariti takve prilike. Širokim dosegom unutar i daleko izvan europskih granica, pomaže premostiti kulturne podjele, omogućuje izloženost različitim svjetonazorima i novim iskustvima. Erasmus+ u svom virtualnom izdanju nastavlja širiti vidike.


Dodatan je plus što se može kombinirati fizička i virtualna mobilnost te ostvariti blended mobilnost. Ovisno o razvoju epidemiološke situacije u pojedinoj zemlji ili pak ponudi stranog visokog učilišta ili tvrtke, moguće je virtualno započetu mobilnost nastaviti u fizičkom obliku, ali i obratno, fizičku mobilnost može se dovršiti virtualno. U svakom si slučaju na dobitku – fleksibilnije upravljaš svojim vremenom i rasporedom obveza, a pritom stječeš nova znanja, poruka je studentima.

(Agencija za mobilnost i programe EU)

Pratite nas na društvenim mrežama!