Za 60.rođendan Reanult 4 dobiva modernu inačicu

    U studenom ove godine obilježava se 60. obljetnica od početka prodaje kultnog Renaulta 4, a iz francuske kompanije neslužbeno se doznalo da bi tim povodom ovaj model mogao ponovno oživjeti kao kompaktni gradski električni automobil u retro stilu.

Nedavno je Renault najavio svoju veliku električnu ofenzivu i transformaciju kompanije, a istodobno s time je najavljena i modernizacija legendardnog sportskog automobila ” francuskog šarmera”, Renaulta 5, koji se proizvodio od 1972. do 1996. godine. On se za sad u javnosti pojavio tek kao koncept na prilično atraktivnim slikama, a početak prodaje elektrificiranog i moderniziranog Renaulta 5 očekuje se 2003.godine. 

No čini se kako su u Renaultu za ovu godinu pripremili još jedno iznenađenje. U studenome, naime, svoj 60.rođendan slavi prethodnik spomenutog modela, vjerojatno prosječnom čovjeku daleko poznatiji i prepoznatljiviji – Renault 4. Povodom ove ” okrugle” obljetnice trebao bi, ako je vjerovati neslužbenim informacijama portala Autocar, predstaviti koncept novog modernog električnog automobila Renaulta 4. Kultna ” četvorka” trebala bi se reinkarnirati u gradski električni kompakt u retro stilu, a za njegovo će predstavljanje kompanija navodno organizirati seriju tematskih događanja, kao i osigurati ponešto suvenira i retro video zapisa o starom Renaultu 4. Tijekom tih događanja trebao bi biti predstavljen koncept redizajna, a o proizvodnji i prodaji bi se potom govorilo u godinama koje dolaze.

im/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!