Za ovu nedjelju predlažemo odlične Jelačić kocke!

Tijesto:

✦8 jaja, ✦19 dag šećera, ✦19 dag prženih, mljevenih lješnjaka (ili oraha)

✦10 dag kakaa, ✦1 žlica ruma za kolače

Priprema: Izmiksati čvrst snijeg od bjelanjaka sa soli, pa postupno dodavati šećer. Pjenjačom istući žumanjke s 1/3 šećera i postupno dodavati sve ostale sastojke. Umiješati snijeg od bjelanaca. Izliti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje veličine 33 × 34 cm i peći na 180 °C, 15 – 20 minuta. Ohladiti.

Prva krema:

✦5 dag bijele čokolade, ✦30 dag čokolade za kuhanje

✦1,5 dcl mlijeka, ✦6 dcl vrhnja za šlag

Priprema: Obje vrste čokolade otopiti na pari, pa u njih umiješati hladno mlijeko. Izmiksati čvrst šlag, pa u njega polako umiksati čokolade. Premazati kremu preko biskvita.

Druga krema:

✦2,5 dcl mlijeka, ✦2 vrećice šlag kreme vanilija

✦2 vanilin šećera, ✦10 – 15 dag mljevenih oraha

✦2 žlice ruma za kolače

Priprema: Izmiksati šlag kreme s mlijekom, umiješati vanilin šećere, rum i orahe. Premazati preko prve kreme.

Za ukras:

✦10 dag čokolade za kuhanje, ✦½ dcl ulja, ✦10 dag mljevenih oraha

Priprema: Otopiti čokoladu i ulje na pari, pa prošarati po kolaču. Posuti s mljevenim orasima. Dobro ohladiti.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice (Gospodarski list)

Pratite nas na društvenim mrežama!