Zadnji dan za predaju poreznih prijava biti će 1. ožujka

Ono što nas sve zanima jest informacija do kada je potrebno predati godišnju prijavu poreza na dohodak. Doznajemo kako se prijava mora predati do kraja mjeseca veljače. Ove godine je zadnji dan u veljači nedjelja, pa će zadnji dan za predaju poreznih prijava biti ponedjeljak, 1. ožujka. Mnogi čak ne moraju predati prijavu poreza na dohodak jer to već nekoliko godina Porezna uprava radi automatski, u posebnom postupku. No oni koji žele prijaviti neke olakšice ili uzdržavanog člana obitelji ili pak odustati od nekih prava, to moraju ove godine do ponedjeljka, 1. ožujka. To se može i elektronički, preko sustava ePorezna.


Od početka prošle godine, povećan je osnovni osobni odbitak s 3800 na 4000 kuna mjesečno odnosno na 48.000 kuna godišnje te su prošireni primici koji se izuzimaju od cenzusa za uzdržavanog člana za primitke po osnovi naknade učenicima za vrijeme praktičnog rada i naukovanja.
Nove porezne olakšice propisane su i za mlade u obliku umanjenja godišnjeg poreza na dohodak za fizičke osobe mlađe od 30 godina koje ostvaruju plaću te će povrat po toj osnovi ostvariti temeljem posebnog postupka koji provodi Porezna uprava po službenoj dužnosti.

šv/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!