Anka Mrak Taritaš objavila kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba

Predsjednica stranke GLAS Anka Mrak Taritaš najavila je u subotu svoju kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba naglasivši da u prioritete za bolju budućnost Zagreba spada promjena načina upravljanja gradom, konsolidacija gradskih financija i obnova Zagreba.

Čelnica GLAS-a samostalnu kandidaturu pod sloganom “Promjena koje se ne bojim” najavila je nakon što je o zajedničkom izlasku na izbore razgovarala prvo s platformom Možemo!, a nakon toga s SDP-om, no svi su pregovori bili neuspješni.

“Ja sam od početka bila ta koja je okupljala, radila na tome da se okupi šira opcija stranaka i pojedinaca koji bi zaista mogli voditi grad. Iz tih razgovora je prvi izašao Možemo!, koji je rekao da oni ne želi ići ni s kime, zbog razloga jačanja stranke. Mi smo nakon toga započeli razgovore s SDP-om koji su bili vrlo korektni”, ustvrdila je.

Naglasila je da između GLAS-a i SDP-a propali jer nije došlo do dogovora oko tri cilja koja su njezinoj stranci bila važna; da aktivno sudjeluju u kampanji koja treba biti drugačija, maštovita, zanimljiva, u izradi programa i onih projekata koje nudimo.

Mrak Taritaš je otklonila tvrdnju novinara da je njen program sličan programu platforme Možemo!, istaknuvši da je takav program zagovarala i prije četiri godina kada je u tijesnoj utrci izgubila izbore od pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

Izvor: novilist.hr

Foto: wikipedija.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!