Čak 9 gradova u Hrvatskoj sudjeluje u Global Greeningu povodom obilježavanja Dana sv. Patrika

Na ovogodišnjem 12.-tom po redu događaju “Globalno ozelenjivanje”, sudjelovati će čak devet hrvatskih gradova. Čak 66 zemalja svoje će najpoznatije spomenike osvijetliti smaragdno zelenom bojom, kako bi obilježile Dan svetog Patrika 17. ožujka.

Veleposlanstvo Irske u Hrvatskoj reklo je da će se od 19 sati osvijetliti četrnaest lokacija u devet hrvatskih gradova, što je najviše za sudjelovanje.  Među hrvatskim lokacijama koje su se ove godine pridružile irskoj inicijativi i proslavi Dana sv. Patrika nalaze se Zagreb, Rijeka, Zadar, Split, Pula, Dubrovnik i Varaždin, Hvar i Oriovac .

Zagrebačke fontane zasvijetlit će zeleno, kao i Muzej suvremene umjetnosti, Galerija Klovićevi dvori i Meštrovićev paviljon. U Rijeci će zasvijetliti Trsatska gradina, lučke dizalice Molo Longo i fontane na Jadranskom trgu, koje će splitska fontana ispred Prokurativa zazeleniti. Dubrovačka fontana Mala Onofrijeva, zadarski Pozdrav suncu i pulski kružni tok na ulazu u grad zasjat će zeleno.

Uključuju se i Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu, hvarska tvrđava Fortica i zdenac u Oriovcu kraj Slavonskog Broda. Uključuju se i Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu, hvarska tvrđava Fortica i zdenac u Oriovcu kraj Slavonskog Broda. Inicijativa Global Greening pokrenuta je prije 11 godina u Australiji, kada je operna kuća u Sydneyu 17. ožujka 2010..

Izvor: Croatiaweek.com, šv

Varaždin (Foto: Veleposlanstvo Irske u Hrvatskoj)

Pratite nas na društvenim mrežama!