Da bi se imali čemu nadati, naši rukometaši moraju pobijediti Tunis, i onda čekati rasplet susreta Francuska – Portugal

Nakon Francuske i Portugala, hrvatsku rukometnu reprezentaciju na kraju olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Montpellieru čeka Tunis. Pobjeda protiv Portugala odškrinula je Hrvatskoj vrata Tokija, premda o svojoj sudbini ne odlučuje sama. Ali da bi se imali čemu nadati, naši rukometaši moraju pobijediti Tunis, i onda čekati rasplet susreta Francuska – Portugal.

Tunis je po rezultatima i snazi druga afrička selekcija ovog trenutka. Ali uz dužno poštovanje svemu što su do sada napravili, Hrvatska s njima ne bi trebala imati nikakvih problema. U Francusku su stigli s dosta promjena u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Egiptu u siječnju, gdje su osvojili 25. mjesto.

Uoči utakmice s Tunisom, ovo je razmišljanje hrvatskog reprezentativca Luke Cindrića:
“Mislim da smo protiv Portugala izvukli snagu i pobijedili. Pokazali smo karakter i da se u teškim situacijama možemo nositi sa svakim. Dogovor je bio da nam čvrsta obrana bude nositelj naše igre i to ćemo i večeras napraviti, uz pokretan napad. Portugal smo već dobili, nadam se da ćemo pobijediti i Tunis, to je bio naš cilj. S Francuzima nismo uspjeli, pali smo u zadnjih petnaestak minuta. Međutim, sretan sam, imamo još puno mjesta za napredak, ali mislim da trebamo ići dalje ovim putem i da će u budućnosti doći dobri rezultati.“

Izvor i foto: HRS.HR

Pratite nas na društvenim mrežama!