Dobra organizacija cijepljenja u Križevcima, cijepi se 900 osoba

U sportskoj dvorani Osnovne škole “Ljudevita Modeca ” danas je cijepljeno oko 900 osoba. 

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko- križevačke županije Ratimir Ljubić izjavio je da je vrlo zahtjevna organizacija za cijepiti 900 ljudi, ali sve zaista dobro protiče i nema gužvi. Zahvalio je medicinskom osoblju i svima ostalima koji su u to uključeni, Stožeru civilne zaštite Grada Križevaca, Gradskom društvu Crvenog križa Križevci na uspješnoj i dobroj organizaciji.

-“Nastavljamo cijepljenje slijedeći tjedan u općini Sveti Petar Orehovec za GornjU RijekU i Kalnik i općini Gola, a slijedeću subotu u gradu Koprivnici.

Sukladno količini cjepiva koja pristigne u našu županiju pokušavamo ravnomjerno na području cijele županije cijepiti naše sugrađane, prvenstveno kronične bolesnike i starije od 65 godina, a zatim i sve ostale. Što se tiče korona virusa, situacija u našoj županiji je stabilna, nemamo porast i nadam se da će tako i ostati. Zahvalio bih svim sugrađanima na jednom odgovornom ponašanju i pridržavanju epidemioloških mjera i to je sigurno rezultat i ovakve stabilnosti što se tiče korona virusa” – kazao nam je načelnik Stožera civilne zaštite naše županije Ratimir Ljubić.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla kaže da je sa današnjih 900 ljudi u Križevcima, procijepljena  u županiji 6251 osoba sa prvom dozom i 1961 osoba sa drugom dozom. 

-“Osim što mi cijepimo ovdje u Križevcima, danas cijepe i naši liječnici opće prakse na području cijele županije nepokretne i teško pokretne osobe koji ne mogu doći na punktove. Doblli smo sva tri cjepiva: Astra Zenec, Pfizer i Moderna i za sada nismo imali nikakvih odbijanja na području naše županije. ” – kaže dr. Draženka Vadla.

Župan Darko Koren posjetio je također sugrađane u sportskoj dvorani koji su došli na cijepljenje:

-“Svjedočimo jednom organiziranom načinu cijeljenja po punktovima. Sada je već drugi puta u Križevcima, bilo je u Svetom Ivanu Žabnu, idući tjedan će biti u Svetom Petru Orehovcu za tri općine, uz Sveti Petar Orehovec  još i Kalnik I Gornju Rijeku. Vrlo je to uspješno napravljeno i vjerujem da će tako biti i dalje” – kazao nam je župan Darko Koren.

Među brojnim građanima koji su se danas cijepili bio je i vlasnik tvrtke KTC Ivan Katavić:

“Ja sam cijepljenje smatrao kao jednom obavezom. Nemam nikakvih problema, niti sam ih imao, ali ovo je ipak svjetski trend i moramo to uvažavati. Dolaze godišnji odmori, druženja i ako se to ne obavi, uvijek smo i nesigurnosti što će se dogoditi, a na ovaj način smo ipak sigurniji za zdravlje” –  kaže Ivan Katavić.

ji/radiokrizevci.hr 

Pratite nas na društvenim mrežama!