Dobre vijesti za zdrave navike djece – 'Projekt vrtim zdravi film'

Vrtim Zdravi Film dio je globalne Nestlé inicijative kojoj je cilj educirati što više djece školske dobi o važnosti pravilne prehrane i bavljenja tjelesnom aktivnošću, u svrhe stjecanja pravilnih životnih navika.

Projekt Vrtim Zdravi Film provodi se na nacionalnoj razini u višim razredima osnovnih škola i obuhvaća teme pravilne prehrane i važnosti redovitog bavljenja tjelesnom aktivnošću. Koristi od edukacije do sada imalo je više od 60.000 učenika i 15.000 roditelja. PETICA – igrom do zdravlja usmjerena je na učenike nižih razreda osnovnih škola i njihove roditelje, a krajnji je cilj prevencija pretilosti. U sklopu programa educirano je više od 5000 učenika i njihovih roditelja te je uključeno više od 12 000 dionika. Također, provedeno je više od 3300 različitih predavanja i radionica posvećenih stvaranju zdravijih životnih navika u sklopu školskog kurikuluma u zagrebačkim osnovnim školama.

Suradnja počinje provedbom aktivnosti ,,Budi za pet, misli na svoj planet” u sklopu koje, na društvenim mrežama PETICE i Nestlé Facebook stranici, 1. travnja kreće kreativan digitalni natječaj.

U sklopu natječaja prikupljat će se i recepti, a najbolji će biti objavljeni u digitalnoj kuharici. Najkreativniji prema izboru stručnog žirija će biti nagrađeni godišnjim najmom vrta „Gruntek“ sa sadnim materijalom kako bi i nakon kampanje mogli nastaviti sa zdravim životnim navikama.

Foto: Pixabay
Izvor: skole.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!