Glazbena priča u Križevcima – Međunarodno natjecanje Sonus op.6

Glazbena udruga Opus i Glazbena škola Albetra Štrige organiziraju šesto izdanje Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Sonus koje će se  održati  od 13. do  21. ožujka u prostorima Glazbene škole “Alberta Štrige”.

“Nakon godine dana stanke i odgođenog natjecanja u prošloj godini zbog situacije s COVID-om, ove godine nastavljamo i radujemo se što ćemo natjecanje moći održati uživo. I ove godine prijavio se veliki broj natjecatelja, njih 254 što je izniman uspjeh poznavajući situaciju kakva je bila u školama da smo morali raditi online, da je nastave malo bilo, pa malo nije. Drago mi je da su se prijavili i učenici  iz Glazbene škole iz Siska. Na žalost, ove godine publika neće moći prisustvovati natjecanju. Natjecatelji će moći svirati samo ispred komisije tako da nećemo moći gradu pružiti deset dana cjelodnevnih koncerata. No, najvažnije je da djeca sviraju, da nakon godinu dana pauze napokon izlaze na pozornicu i pokazuju sve ono što su napravili u ovih godinu dana.

Njima je to sve nedostajalo i svi se jako raduju, i djeca i profesori” – izjavila nam je ravnateljica Natjecanja Ivana Tadin.

“Ove godine imamo discipline klavir, udaraljke, solfeggio, tambure i violinu. Imamo prijave iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.  

Velika nam je želja realizirati i natjecanje orkestara u Križevcima. Potrudit ćemo se da to bude slijedeće godine. COVID nam je malo poremetio planove za ovu godinu, ali nastojat ćemo da to bude što prije tako da bi grad nekoliko dana živio sa sigurno tisuću glazbenika i to bi bila zaista jedna lijepa glazbena priča ” – najavljuje Ivana Tadin.

ji/radiokrizevci.hr     

Pratite nas na društvenim mrežama!