Gradonačelnik Jakšić u Koprivnici tradicionalno uručio prve uskrsnice umirovljenicima

Započela je podjela uskrsnica umirovljenicima i osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine s područja grada Koprivnice. Uskrsnice u iznosu od 200 kuna će dobiti umirovljenici s prebivalištem na području grada Koprivnice, pod uvjetom da im ukupna mirovina (tuzemna i inozemna) za mjesec veljaču 2021. godine, zajedno s dodacima ne prelazi 2.000,00 kuna. Osobe s invaliditetom korisnici osobne invalidnine uskrsnicu dobivaju temeljem popisa kojeg je gradu dostavio Centar za socijalnu skrb.
Prve uskrsnice tradicionalno je uručio gradonačelnik Mišel Jakšić.
Drago mi je da imamo mogućnost povećati uskrsnice, ali ono važnije pokazati ljudima da smo uz njih, da nam je stalo do njih i da cijenimo sve ono što su radili i stvarali za naš grad. Nadam se da će i ova uskrsnica našim umirovljenicima i korisnicima osobne invalidnine barem malo uljepšati uskrsne praznike – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.
Za ovu namjenu u proračunu grada Koprivnice je osigurano 360.000 kuna.
Gradonačelnik Jakšić uskrsnicu je danas uručio Zorki Žužul i Darku Andrašiću, abecednim redom prvom umirovljeniku i zadnjoj umirovljenici s popisa Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.
Uskrsnica mi znači puno, nadopunit će kućni budžet – rekla je Zorka Žužul.
Uskrsnice se zbog epidemioloških mjera isplaćuju na kućnu adresu putem poštanske usluge Hrvatske pošte d.d..

(Grad Koprivnica)

Pratite nas na društvenim mrežama!