Hrvatski e-reprezentativci u prvom su krugu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u e-nogometu upisali tri pobjede i jedan poraz

Hrvatski reprezentativci u e-nogometu Marko Gelo i Andrej Šporčić uspješno su odigrali prvi krug kvalifikacija za ovogodišnji eEuro, Uefino natjecanje nacionalnih reprezentacija u e-nogometu.

Gelo i Šporčić prvi su krug kvalifikacija započeli pobjedom nad Turskom (5:1), nakon koje je uslijedio poraz od strane predstavnika Cipra (2:4). eVatreni slavili su u obje preostale utakmice u prvom krugu – protiv Švedske (4:2) i San Marina (6:2).

Sljedeći krug kvalifikacija bit će odigran 12. travnja, a Hrvatska će se tada ponovo susresti s reprezentacijama Cipra (18 sati), Švedske (19 sati), San Marina (20 sati) i Turske (21 sati). Uspiju li Gelo i Šporčić osigurati prvo mjesto u Skupini C, direktno će se plasirati na završnicu eEura, koja će biti odigrana u srpnju 2021. godine. Plasman na završni turnir Hrvatska će moći izboriti i ako bude druga u skupini, kroz sudjelovanje u doigravanju drugoplasiranih momčadi, koje je na rasporedu u svibnju 2021. godine.

Izvor: hns-cff.hr, Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!