Jeste li zamijetili simbolične poruke u gradu?

„Zazeleni grad“ je nova kampanja Greenpeacea kojoj su u fokusu zelene površine, a cilj ovog istraživanja je ispitivanje zadovoljstva građanki i građana upravljanjem i korištenjem zelenih površina u urbanim sredinama, ali i njihove informiranosti o građanskim inicijativama koje se time bave.

Ekološka udruga Zeleno Prigorje Križevci pridružila se proteklog vikenda kampanji “Zazeleni grad” u akciji “Kad bi drveće govorilo u sklopu inicijative Greenpeace Hrvatska.
Lijepe poruke su članovima udruge pomogli ispisati članovi Odreda izviđača Kalnik Križevci.
Poruke koje su izradile članice i volonterke stavljene su na stabla diljem grada.
Kartončiće možete vidjeti na Nemčićevom trgu, drvoredu u gornjem gradu, spomeniku parkovne arhitekture kod osnovne škole Vladimira Nazora i u parku kod učeničkog doma.
Zeleno Prigorje zahvaljuje svima koji su izrađivali poruke, donirali materijal i postavljali poruke po gradu.
Ovoj inicijativi osim članova i volontera Udruge Zeleno Prigorje, pridružio se i Odred izviđača “Kalnik” Križevci koji su ustupili svoje prostorije prilikom izrađivanja poruka.

Svi znamo i razumijemo koliko nam je drveće bitno za život, a kriza izazvana koronavirusom dodatno ukazuje na važnost zelenih površina u gradovima koje su istovremeno i sve važniji faktor u ublažavanju vremenskih ekstrema koje nam donose klimatske promjene.

Foto: Katarina Ivanek i Maja Ljubojevic

, Udruga Zeleno Prigorje Križevci

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!