Kandidat za gradonačelnika HDS-a Ivica Švagelj poručio: za ljude, za Križevce

Na Strossmayerovom trgu danas je održana konferencija za medije križevačkog Ogranka Hrvatske demokršćanske stranke na kojoj se predstavio kandidat HDS-a za gradonačelnika Križevaca Ivica Švagelj, inače predsjednik križevačkog Ogranka HDS-a.

Osvrnuo se na početku na svoje djelovanje kao gradskog vijećnika u Gradskom vijeću:
– “Svi koji ste pratili moj rad u Gradskom vijeću znate da sam bio glasna oporba. Kao izabrani predstavnik građana naših Križevaca snažno i glasno sam zastupao interese svih građana, ističući važno načelo javnog rada: za javne dužnosnike, službenike i političare javni interes uvijek mora biti ispred privatnog. Tražeći uvide u dokumentaciju gradske uprave, gradskih ustanova samo sam radio odgovorni posao gradskog vijećnika. Naravno, nije mi nikakav problem bio podržati ili pohvaliti ono što je bilo dobro u radu uskoro bivšeg gradonačelnika. Nevolja je njegova, ali još više to je nevolja našega grada, da je toga bilo jako malo. Upravo su netransparentnost i nesposobnost gradskog vodstva bili i glavni pokretač
moje odluke koju evo danas i javno objavljujem – želim biti novi gradonačelnik Križevaca, grada koji zaslužuje odgovornije i transparentnije vođenje grada od ovoga što smo imali zadnje četiri godine. Znate da sam strastveni sportaš još od malih nogu. I da sam cijeli život u sportu i uz sport. Ali za ovu utakmicu u kojoj su interesi građana na prvom mjestu, nije bitno kakve tko dresove nosi. Boja dresova ne smije biti važna, bila to crvena plava ili žuta. Jedina boja koja mora biti ispred i iznad svih je boja naših Križevaca, boja zajedništva i boja budućnosti.” – rekao je Ivica Švagelj.

Dodao je da je njegova ideologija Križevci, a glavni su joj sadržaji: razvoj i
napredak usmjereni na bolji život ljudi u svakom dijelu našega grada, svih gradskih i prigradskih naselja, svih mjesta koja čine naše Križevce kao jednu cjelinu.

– ” Ne mogu se Križevci razvijati samo na jednoj nozi koja je naslonjena u centru grada. Ravnomjeran razvoj svih naših sastavnica i dijelova je jedino moguće i prihvatljivo za svakog onoga tko želi dobro našim Križevcima” – kazao je kandidat za gradonačelnika HDS-a Ivica Švagelj.

Istakao je da je cijeli svoj program, a i kampanju bazirao na osnovnoj ideji svoga političkog svjetonazora koji izvire iz slogana ZA LJUDE. ZA KRIŽEVCE.

Predstavio je dio programa kojemu je dao naziv: 4 x 4. Radi se o 4 glavna područja u 4 godine njegovog budućeg mandata.
– “Kad govorim o tih četiri područja tu su sadržaji i rješenja kojima ću odgovorno i savjesno raditi ZA:
Za djecu
Za mlade
Za roditelje
Za umirovljenike

Uvjeren sam da će u našem programu prepoznati novu energiju i rješenja koja će pokrenuti brži razvoj našega grada i okolice. I nije razvoj važan samo radi razvoja. To je uvjet i opstanka našega zavičaja, ali i ostanka naših mladih u našim naseljima. Nema života ako nema dječje pjesme i dječjih suza. A nema djece ako nema posla za koje će naši mladi, ali i svi zaposleni, biti dobro plaćeni i od čega će dobro živjeti u svom zavičaju, sa svojim
bližnjima njegujući našu tradiciju.” – kazao je u svom obraćanju Ivica Švagelj.

Pozvao je sve političke aktere da se u kampanji ponašaju odgovorno i konstruktivno kako i zaslužuje grad Križevci, da i u kampanji paze i čuvaju vrijednosti našeg grada, uljuđenost i tolerantnost, vrijednosti kojima su nas učili naši roditelji. Ukrstimo naše ideje, programe i rješenja, a nikako uvrede ili podmetanja, rekao je.
-“Pokažimo našim građanima što znamo, za što se zalažemo i tako im omogućimo da izaberu najbolja rješenja i najbolje kandidate za naš grad.
Na kraju ovog svog današnjeg predstavljanja osjećam se kao da u svojim rukama, objeručki čvrsto držim zastavu na kojoj krupnim slovima piše: ZA LJUDE s jedne strane, a s druge strane : ZA KRIŽEVCE. To je zastava zajedništva i napretka pod koju će, uvjeren sam stati najveći broj naših građanki i građana na svim biračkim mjestima u gradu i svim okolnim mjestima.” – poručio je kandidat za gradonačelnika HDS-a Ivica Švagelj.

ji,tk /radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!