Kešer traži cijepljenje s drugim cjepivom

Mladen Kešer poslao je priopćenje koje je uputio stožeru.

Prenosimo ga u cjelosti:

Predmet: Cijepljenje populacije potkalničkog kraja protiv COVID-19

Poštovani članovi Stožera civilne zaštite, epidemiolozi i liječnici

Ovim otvorenim pismom upućujem Apel, kojim zahtijevam da stanovništvo i pacijenti potkalničkog kraja, za koje je organizirana akcija cijepljenja u srijedu 17.03.2021. u prostorijama Vatrogasnog doma u Sv. Petru Orehovcu, ne cijepe, kako je najavljeno cjepivom od proizvođača AstraZeneca, već cjepivima koje trenutno nisu pod povećalom kao nesigurna i zabranjena u djelu zemalja EU, a naša županija ih ima na zalihi.

Kao što svi znamo, cjepivo AstraZeneca trenutno je stopirano kao nesigurno u 11 zemalja EU, pa smatram da i Hrvatska, a posebno Koprivničko-križevačka županija moraju biti razborite i prestati s upotrebom cjepiva koje nije posve sigurno.

Stanovnici potkalničkog kraja i pacijenti navedenih ambulanti nisu građani manje vrijednosti, i zaslužuju tretman kakvi imaju i ostali stanovnici na području Koprivnice i Križevaca. Ovim putem tražim da se navedena akcija cijepljenja provede s cjepivom proizvođača Pfizer ili Moderna, a kojih trenutno ZZJZ KKŽ ima dovoljno na zalihama – napisao je Kešer

Pratite nas na društvenim mrežama!