Komunalac predstavio 2,6 milijuna kuna vrijedan projekt nabave komunalnih vozila

U koprivničkom Domu mladih, u ponedjeljak, 15. ožujka održala se početna konferencija projekta „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada u gradu Koprivnici“

Projekt „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada u gradu Koprivnici“ za uslužno područje Komunalca d.o.o. Koprivnica“, 18. prosinca 2020. godine i službeno je dobio bespovratna sredstva, a ugovor o dodjeli potpisan je između Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Komunalca d.o.o. Koprivnica.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.625.610 kuna, od čega će Komunalac bespovratno dobiti 1.480.000 kuna, što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta. Projekt je sufinanciran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

O važnosti projekta za grad Koprivnicu i okolna područja govorili su Mišel Jakšić, gradonačelnik grada Koprivnice, Dubravka Horvat, članica Uprave Komunalca, Robertina Zdjelar, voditeljica projekta, direktorica Sektora strateško planiranje, razvoj i EU projekti, Komunalac , Saša Grubačević, tehnički koordinator projekta, direktor Sektora gospodarenja otpadom, Komunalac i Željko Horvat, komercijalni direktor tvrtke Tehnix d.o.o.

U sklopu projekta proveden je postupak javne nabave za komunalna vozila u kojem je najpovoljniju ponudu dalo društvo Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca.

Projekt uključuje:nabavu dva komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada, koji će se koristiti za odvoz papira, plastike i biorazgradivog s kućnog praga na području grada Koprivnice i svih osam općina uključenih u uslužno područje Komunalca,obrazovne aktivnosti kako bi se povećala svijest javnosti o prikupljanju i obradi otpada, a samim time i o zaštiti okoliša.

Grad Koprivnica

Pratite nas na društvenim mrežama!