Majka preminule 12-godišnje djevojčice: Moja kćer nije preminula od bolesti COVID-19 već od srčanog aresta

Prošlog je tjedna Nacionalni stožer objavio da je od posljedica koronavirusa preminula 12-godišnja djevojčica koja je uz to imala i druge bolesti. Njezina majka za RTL poručuje da je dijete umrlo od srčanog aresta.

”Rečeno nam je od čega je preminula. Rečeno nam je i da se ne treba raditi obdukcija jer uopće nema sumnje da je bilo što drugo prisutno bilo jer je došla afebrilna, sve drugo je bilo u redu”, kazala je majka preminule djevojčice za RTL.

Djevojčica je od rođenja imala bolesno srce, a lani kada je krenula epidemija, njezini roditelji odlučili su s djecom otputovati iz Zagreba na more i izolirati se kako bi zaštitili bolesno dijete.

”Zapravo smo u proljeće još otišli iz Zagreba i izolirali se potpuno od svih. Od obitelji, od prijatelja, da budemo apsolutno bez ikakvih kontakata. Ona ima i stariju sestru koja je u online nastavi”, rekla je majka

Kaže da ih je šokirala objava na press-konferenciji Stožera da je dijete preminulo od koronavirusa.

Majka je pisala ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo i tražila ispriku. Krunoslav Capak danas nije htio davati izjavu. Kratko je poručio da su u Zavodu tu informaciju dobili od splitskog KBC-a gdje je djevojčica preminula.

Roditelji i sestra preminule djevojčice imaju dva negativna nalaza na koronavirus.

Capak je na današnjoj konferenciji za medije govorio o smrti 12-godišnje djevojčice. Za nju je Stožer kazao da je umrla od korone, no pojavile su se informacije iz obitelji da to nije točno. Capak je pojasnio: “Na pressici 17. ožujka rečeno da je umrla osoba od 12 godina. Oko toga se nepotrebno diže medijska prašina. Činjenica je da mi taj izvještaj primamo direktno od bolnica, mi ne stignemo prije presice točno provjeriti. Ja sam to tada jasno i rekao, rekao sam da nemamo detalje. Ako mi dobijemo od bolnice da je osoba umrla od Covida, mi to kažemo na presici. Onda moženo provjeriti je li informacija točna. Činjenica je da se radi o djettetu i da je među dijagnozama koje je napisala bolnica u Splitu i respiratorna bolest koju je uzrokovao Covid. Dakle, to je činjenica o tom slučaju”, rekao je Capak.

Izvor: index.hr, Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!