Mato Devčić (HDZ) objavio službenu kandidaturu za gradonačelnika, zamjenica Martina Zdilar-Sertić (HDZ)

Na konferenciji za medije danas je službenu kandidaturu za gradonačelnika Križevaca objavio predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Mato Devčić, te se predstavila i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Martina Zdilar-Sertić. 

Nakon predstavljanja svoje karijere, a trenutno je ravnatelj Opće bolnice Koprivnica, Mato Devčić kazao je da je iznimno upoznat s problematikom Grada Križevaca posebno otkada je aktivan u politici i u posljednjem sastavu Gradskog vijeća kao njegov potpredsjednik. 

-“Vjerujem da u narednom vremenu u Križevcima moramo povećati dinamiku i intenzitet upravljanja, omogućiti Križevcima participiranje u ozbiljnim infrastrukturnim projektima i projektima koji se tiču društvenog razvoja” – kazao je na početku Mato Devčić.   

Predstavila se i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Martina Zdilar-Sertić, članica ansambla opere Hrvatskog narodnog kazališta i asistentica redatelja. Kroz svoju karijeru imala je priliku surađivati s brojnim velikim glazbenim imenima.

-“Veselim se ovom velikom izazovu i ponosna sam što sam kandidirana za zamjenicu gradonačelnika” – rekla je Martina Zdilar-Sertić.

Grad mora biti servis građana u pravom smislu te riječi, rekao je kandidat za gradonačelnika Mato Devčić te naznačio samo neke segmente na kojima bi trebalo raditi, dok će opširniji program predstavljati na slijedećim konferencijama.

-“Moramo napraviti zaokret u Križevcima i ponuditi puno više nego što se

u ovom času događa, ponuditi realne programe, određene aktivnosti koje će Križevce u nekakvoj osnovi vratiti u normalu, da se u Križevcima događaju ozbiljni projekti, da se osigura barem srednje do dugoročno nova kvaliteta u životu stanovnika grada sa fokusom na mlade ljude, koji su na početku svog profesionalnog vijeka, koji žele, a sada nisu u mogućnosti realizirati svoje stambeno pitanje ili se profesionalno realizirati u Križevcima.  U fokusu su i njihova djeca, ranjive skupine, udruge koje u društvenom aspektu u Križevcima daju dodatnu vrijednost. Očekuje nas i veliki posao u dijelu infrastrukture, komunalna 

problematika, bavljenje elementarnim stvarima za život koje nisu riješene u velikom dijelu naselja: vodovod, kanalizacija, plin, elektrifikacija, javna rasvjeta, internet, ažurirati aktualne projekte i dovesti u grad projekte koji će osigurati povećanje osnovnog životnog standarda” – napomenuo je Mato Devčić.

-“Ne bih uopće dvojio da ću se u slučaju izbora za gradonačelnika  morati zahvaliti na mjestu ravnatelja Opće bolnice Koprivnica. Osobno smatram da to nije spojivo, voditi grad je krajnje odgovorno i krajnje naporan posao, jer ono što nudimo i što smo isplanirali će zahtijevati 24-satni angažman. 

Ono što je sigurno nedostajalo u upravljanju gradom je zajedničko djelovanje koje očekujemo u dobroj komunikaciji prema prvenstveno Koprivničko-križevačkoj županiji, ali i nacionalnoj razini, prema Vladi.

Mi smo delegirani od stranke koja trenutno na nacionalnoj razini nosi hrvatsku Vladu i odgovornost za Republiku Hrvatsku, nama je suradnja dostupnija nego aktualnoj administraciji i tu činjenicu ćemo sigurno kapitalizirati u korist grada Križevaca.  

Naša kampanja je afirmativna, pozitivna i kampanja razvoja i prvenstveno usmjerena na dobrobit Grada Križevaca”. – rekao je kandidat za gradonačelnika Mato Devčić.   

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!