Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus op.6 u Križevcima od 13. do 21. ožujka

Glazbena udruga Opus i Glazbena škola Alberta Štrige Križevci organiziraju šesto izdanje  Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Sonus koje će se održati od 13. do 21. ožujka u  prostorima Glazbene škole Alberta Štrige Križevci.  

Na ovogodišnje natjecanje prijavilo se 254 natjecatelja od 7 do 23 godina starosti koji se  natječu u pet disciplina: klavir, solfeggio, tambure, udaraljke i violina. Projekt Međunarodnog  natjecanja mladih glazbenika Sonus op.6 sufinancira i Grad Križevci, uvrstivši ga u program  gradskih manifestacija. Ministarstvo znanosti i obrazovanja svečani je pokrovitelj Natjecanja.  

Natjecatelji i njihovi mentori dolaze iz svih krajeva i glazbenih škola Hrvatske, od Zagreba,  Varaždina i Bjelovara preko Požege, Osijeka i Vukovara do Labina, Rijeke i Splita, kao i zemalja u okruženju – Slovenije i Bosne i Hercegovine. Nastupe mladih glazbenika u svakoj će disciplini  bodovati tročlani Ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih profesora.  

Udruga Opus osnovana je u kolovozu 2013. godine na inicijativu nekoliko glazbenih pedagoga  iz različitih područja glazbene umjetnosti, a većina osnivača bili su ili još jesu članovi kolektiva  Glazbene škole Alberta Štrige Križevci. Cilj Udruge je širenje znanja razmjenom iskustava,  unapređenje glazbene kulture, umjetnosti, stvaralaštva i pedagogije, a želja osnivača je  potaknuti sudionike na nove ideje te ih dodatno motivirati na stvaranje kroz sve oblike  glazbenog stvaralaštva. Veliku podršku u svim projektima udruge kao partner pruža Glazbena škola Alberta Štrige Križevci. 

Vrijedi spomenuti organizacijski tim Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Sonus op.6 koji čine: Ivana Tadin, ravnateljica Natjecanja; Branka Špoljar, ravnateljica Glazbene škole  Alberta Štrige Križevci; Judita Paljević Kraljik, zamjenica ravnateljice Natjecanja; Zorislav  Frančišković, sistem administrator; Nina Mihaliček, voditeljica marketinga. 

Ovogodišnje Natjecanje održavati će se bez publike sukladno svim epidemiološkim mjerama.  

Više informacija o natjecanju Sonus op.6. i budućim natjecanjima saznajte na http://www.glazbenaudrugaopus.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!