Ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas boravila u Križevcima

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas u jutarnjim satima  posjetila je Visoko gospodarsko učilište u Križevcima gdje je održala radni sastanak kojem su prisustvovali župan Darko Koren, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, dekanica Visokog gospodarskog učilišta dr.sc. Marijana Ivanek Martinčić sa suradnicima, te Franjo Poljak iz HAPIH-a. Tema sastanka bila je djelatnost Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, studijski programi koji se ovdje provode, znanstveni i stručni rad, rad laboratorija, ovlaštenje Agrokemijskog laboratorija VGUK za kontrolu plodnosti tla, zatim planovi vezano uz nove studijske programe i očuvanje starih sorti povrća kao i mogućnosti suradnje s Ministarstvom poljoprivrede.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković  zatim je razgledala  te se upoznala s radom laboratorija za kontrolu kvalitete poljoprivrednog reprodukcijskog materijala u sklopu Visokog gospodarskog učilišta (kolekcija sjemena starih sorti povrća).

Nakon posjeta Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, ministrica poljoprivrede Marija Vučković u sjedištu Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici razgovarala je sa županom Darkom Korenom, zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem i saborskim zastupnikom i gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem  o stanju poljoprivrede na prostoru Županije i lokalnoj infrastrukturi za sektor poljoprivrede sa svrhom jačanja tržišne konkurencije poljoprivrednog sektora i provedbe kratkih lanaca opskrbe. 

U programu posjeta ministrice poljoprivrede Koprivničko-križevačkoj županiji je i svečano uručenje Ugovora M4 i M6  Programa ruralnog razvoja za tri korisnika za projekte na području županije, a u podne će  obići nove prostorije OPG-a Sirane Imbrišić u Kozarevcu. 

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!