Moderne tapete vratile su se na velika vrata

U doba kada većinu vremena provodimo u svojim domovima, mnogima će doći želja za malo osvježenja, a za tu priliku najbolje je odabrati tapetu.

Tapete su se vratile na velika vrata. Iako su tijekom prošlosti uvijek bile prisutne u uređenju interijera, tek s novim tehnologijama koje omogućavaju njihovu nikad kreativniju, ali i nikad kvalitetniju izradu, tapete su postale must have detalj svakog urbanog doma. Možda je ovo postalo posebno izraženo u ovom dobu obilježenom pandemijom koronavirusa kada gotovo svi većinu vremena boravimo doma, radeći i boraveći u slobodno vrijeme. U tim trenutcima sigurno ste većina poželjeli na neki način osvježiti dom, učiniti ga mrvicu ugodnijim. Ako ste i sami o tome razmislili – na pravom ste mjestu. Naime, imamo upravo najbolji prijedlog kako to učiniti brzo, jednostavno i efikasno. Usklađivanje prema zadanim tonovima i uređenju interijera općenito prvi je korak u odabiru.

Prije kupnje tapete potrebno je napraviti određene pripreme. Zidovi na koje se planira aplicirati tapeta trebaju biti tretirani bez masnih i uljnih boja i premaza. Podloga mora biti čista, ravna i glatka. Tek s ovim uvjetima možete biti sigurni kako će postavljena tapeta izgledati savršeno. Iako je na internetu moguće pronaći brojne savjete o tome kako mali uzorci idu na manje zidove i veći na veće, ti savjeti su doslovno iz prošlog stoljeća i više ne stoje. Današnje tapete nude više od pukog industrijskog proizvoda repetitivnog dizajna te puno više sliče na mural koji će određenom zidu dati poseban status.

Zaboravite na pozicioniranje univerzalnih tapeta i njihovo rezanje. Tapete s, primjerice, MagisWalla stižu točno rađene po mjeri. Velika prednost je u tome što je svaku tapetu moguće kupiti točno za zid po našoj mjeri. Na taj će način odabrana tapeta savršeno izgledati, baš onako kako je i zamišljena, odnosno izrađena. Bilo da se radi o mirnim i pastelnim nijansama ili nekim hladnim tonovima, ako se dobro ukomponiraju u interijer, tapete su nešto što će svaki prostor učiniti unikatnim, ugodnim te dizajnerski besprijekorno odrađenim. 

Izvor: glas slavonije

Im/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!