Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1317

U Temi Krugova nastavljamo sjećanje na Đorđa Balaševića preko jedne snimke iz arhive emisije koja je učinjena 19. prosinca 2010. godine, prilikom susreta s njim na konferenciji za tisak i poslije nje, povodom njegovog koncerta u zagrebačkoj Areni dan prije, te premijere filma “Kao rani mraz” nakon te konferencije. 

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Tri putnika u zemlju Nut Dorte Jagić, knjiga za mlade je zbirka (pa)pričica Tvoja priča zvuči suludo Silvije Šesto, na odjelu beletristike Sladoledar Katri Lipson, a na stručno-znanstvenom odjelu Fenomenalno učenje iz Finske Kirsti Lonke.

Na današnji datum rođeni su Marija Jurić Zagorka, Aleksandar Oparin i Boris Demidovič, proglašena je Labinska republika, premijerno je prikazan film King Kong, umro je Howard Carter…

U Vijestima Krugova govorimo o knjizi Filozofija hodanja, koja je slika vraćena obnovljena u Muzej za umjetnost i obrt, o klokanu nacrtanom prije 17 tisuća godina, te o događajima na Future Hubu Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo novosti s Marsa i veliki meteorit pronađen u Švedskoj.  

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Đorđa Balaševića, Loua Reeda, grupe Bon Jovi i Bedřicha Smetane.

Skraćena verzija emisije Ne dirajte mi krugove broj 1317 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 2. ožujka od 17 do 18 sati, a puna verzija (90 minuta) bit će uskoro dostupna na web stranicama Future Huba Križevci gdje su već dostupne emisije od broja 1301 do 1312. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Pratite nas na društvenim mrežama!