Nastavlja se mjera za očuvanje radnih mjesta u ožujku

I u ožujku se nastavlja mjera za očuvanje radnih mjesta , što će državu stajati od 300 do 400 milijuna kuna, a nastavit će se i mjera naknade fiksnih troškova, rečeno je  nakon sastanka predstavnika Vlade Republike Hrvatske s predstavnicima poslodavaca. Nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta dovesti do toga da neće doći do masovnih otkaza radnika.
Uz mjeru za očuvanje radnih mjesta, koja je poprilično slična uvjetima koji su bili za siječanj i veljaču,  nastavlja sei s naknadom fiksnih troškova. Smatra da će ta kombinacija mjera pomoći i poslodavcima i radnicima, čuvanju tržišta rada i čuvanju mase plaća.

Inače, za siječanj ima oko 45.000 zahtjeva za korištenjem mjera, a Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) je obradio oko 80 posto zahtjeva. 
Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Mihael Furjan ističe da su poslodavci zadovoljni produženjem mjera za očuvanje radnih mjesta, no i kako žele da se mjere primjenjuju na sve sektore koji imaju pad prihoda, a ne samo na ugostiteljstvo. Poslodavci bi željeli da se takvi planovi donose prije kako bi i oni mogli napraviti svoj plan aktivnosti.
Isto tako, poduzetnici se nadaju da će država nastaviti s mjerama koje bi u budućnosti mogle omogućiti oživljavanje pogođenih sektora. (Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike)

Pratite nas na društvenim mrežama!