Od danas, 5. ožujka do ponedjeljka, 8. ožujka 2021. godine provoditi će se pojačani nadzor prometa

Tijekom veljače 2021. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježena je 41 prometna nesreća od čega 11 nesreća s ozlijeđenim osobama. U nesrećama su tri osobe teško ozlijeđene, dok je 12 osoba lakše ozlijeđeno. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 11 prometnih nesreća, dok su mladi vozači izazvali osam prometnih nesreća. Brzina je bila uzrok događanja 13 prometnih nesreća. Vikendima je zabilježena 21 prometna nesreća ili 51 posto prometnih nesreća, od čega šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. Najviše prometnih nesreća zabilježeno je od 10 do 12 sati, od 16 do 18 sati i od 20 do 21 sat. Najčešće vrste prometnih nesreća bile su slijetanje vozila sa ceste (6) i bočni sudari (6). Najčešći uzroci događanja prometnih nesreća bili su brzina neprimjerna uvjetima (6), oduzimanje prednosti prolaska (3) i nepropisno uključivanje u promet (3). Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su šest prometnih nesreća, dok su mladi vozači izazvali četiri prometne nesreće.

Kako bi tijekom predstojećeg vikenda stanje sigurnosti u cestovnom prometu bilo povoljno, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 5. ožujka do ponedjeljka, 8. ožujka 2021. godine provoditi pojačani nadzor prometa.

Pojačano će se nadzirati brzina kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanje vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i auto-sjedalica za djecu, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor poštivanja prednosti prolaska, nadzor mladih vozača, vozača bicikala, mopeda, motocikala i traktora te nadzor recidivista.

Vozače podsjećamo na nužnost poštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila, da se prije vršenja radnji vozilom u prometu (pretjecanja, obilaženja, skretanja, uključivanja u promet i vožnje unatrag) moraju uvjeriti da se radnja može sigurno izvesti i da pritom neće ugroziti sebe i ostale sudionike u prometu. Ističemo da alkohol negativno utječe na vozače te apeliramo na osobe koje su konzumirale alkoholna pića da ne upravljaju vozilima.

Pratite nas na društvenim mrežama!