Održana konferencija za medije uoči sjednice Gradskog vijeća

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović i gradonačelnik Mario Rajn održali su danas konferenciju za medije na kojoj su govorili o najznačajnijim točkama dnevnog reda 33. sjednice Gradskog vijeća koja će se održati sutra u 18 sati telekonferencijskim putem i vrlo vjerojatno će biti posljednja u ovom sazivu. Konferenciji za medije prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović osvrnuo se na donošenje Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Križevaca. Za počasnog građanina Križevaca predložen je akademik Ferdo Bašić, za Nagradu za životno djelo predložen je Ratislav Matić, za plaketu Grada Križevaca  15. MPOAD, Hrvatsko pjevačko društvo “Kalnik” i JVP Križevci. Za priznanja  su predložene Dora i Larissa Kalaus, Košarkaški klub “Radnik”, Vatrogasna zajednica Grada Križevaca i Veronika Drljačić.

– “Svi oni ostavili su trag u povijesti Križevaca i definitivno zaslužuju priznanje i dužno poštovanje” – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović. 

Gradonačelnik Mario Rajn zatim se osvrnuo na pojedine točke dnevnog reda. Na dnevnom redu bit će nova odluka o davanju u najam stanova u gradskom vlasništvu kojoj je cilj jasnije definirati mjerila na osnovu kojih se prikupljaju bodovi. Na Gradskom vijeću naći će se i odluka o određivanju imena parka u Tomislavovoj ulici gdje je posađeno 66 stabala. Predlaže se nazove Park Josipa Kalasancija Schlossera.

Nakon konferencije za medije obišli su zajedno s gradskim vijećnicima i pročelnicima  radove na gradnji nove sportske dvorane kod Osnovne škole Ljudevita Modeca čija je vrijednosti 21,6 milijuna kuna.  Pritom je gradonačelnik Mario Rajn istakao da se radi o zaista kapitalnom projektu:

-“Svjesni smo bili potrebe od početka mandata kako naša djeca nemaju adekvatne uvjete i sigurni smo da će ovom dvoranom itekako bolje uvjete dobiti i sportski klubovi budući da će se osloboditi niz termina. 

Izgradnjom popratnog aneksa oslobodit će se i mogućnost za jednosmjensku nastavu, puno adekvatniju školsku kuhinju i školsku knjižnicu. Time završavamo jedan ciklus od 62 milijuna kuna direktnih ulaganja u školstvo i naše mlade i iznimno me to raduje” – rekao je gradonačelnik i zahvalio tvrtki “Radnik”  koja izvodi radove. 

U 2500 četvornih metara dvorana će imati šest različitih sportskih terena te montažnu tribinu sa preko 600 mjesta, svlačionice, sanitarne čvorove, novu knjižnicu i kuhinju s velikom blagovaonicom. Završetak radova predviđen je u svibnju te se očekuje da bi se u školskoj godini 2021./22. moglo početi s jednosmjenskom nastavom. 

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!