Oprezno na cestama! Ovog vikenda očekuje nas pojačani nadzor prometa

Tijekom prošlog vikenda od 19. do 21. ožujka 2021. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima je jedna osoba zadobila lake ozljede. U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti Policijska uprava koprivničko-križevačka će tijekom vikenda, od petka, 26. ožujka do ponedjeljka, 29. ožujka 2021. godine provoditi pojačani nadzor prometa.

Pojačano će se nadzirati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, brzina kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilnog prijevoza djece u vozilima, upravljanje vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, pravilno korištenje mobitela, mladi vozači i recidivisti te vozači bicikala, mopeda, motocikala i traktora.

U sklopu pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda, na području Policijske postaje Križevci provest će se akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

Vozače podsjećamo na nužnost poštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila. Ističemo da je potrebno poštivati prvenstvo prolaska prilikom prometovanja raskrižjima ali i prilikom skretanja ulijevo na ravnom cestovnom potezu. Naglašavamo da alkohol negativno utječe na vozače te apeliramo na osobe koje su konzumirale alkoholna pića da ne upravljaju vozilima. Prije vršenja radnji vozilom u prometu (pretjecanja, obilaženja, skretanja, uključivanja u promet i vožnje unatrag) vozači se moraju uvjeriti da radnju mogu sigurno izvesti i da pritom neće ugroziti sebe i ostale sudionike u prometu.

Na poseban oprez pozivamo mlade vozače i vozače starije životne dobi, da obrate pozornost na postavljenu prometnu signalizaciju i vode računa o održavanju sigurnosnog razmaka u odnosu na druge sudionike u prometu. Svim vozačima i putnicima u motornim vozilima savjetujemo korištenje sigurnosnog pojasa te prijevoz djece u sigurnosnim autosjedalicama.

Policijska postaja Koprivničko-križevačka

Pratite nas na društvenim mrežama!