"Pokreni solidarnost" – učenici O.Š. Sveti Petar Orehovec pisali razglednice s porukama solidarnosti

U projektu su još Italija, Poljska, Slovenija, Španjolska i Francuska

Naša generacija ne piše razglednice i pisma već sms poruke, e-mail poruke i postove na društvenim mrežama. Zato je posve novo iskustvo za nas bilo pisati razglednice.  Priliku pisati razglednice imali smo  prošli tjedan u sklopu međunarodnog projekta “P.S. POKRENI SOLIDARNOST!”, kažu učenici Osnovne škole Sveti Petar Orehovec.

P.S. Pokreni solidarnost! – razglednice poslane mještanima Svetog Petra Orehovca i Križevaca

Mi smo jedina škola u našoj županiji i jedna od 24 hrvatske škole u ovom projektu kojeg za našu zemlju koordinira Centar za mirovne studije. Uz Hrvatsku u projektu sudjeluju još Italija, Poljska, Slovenija, Španjolska i Francuska.

U našoj školi u  projektu su sudjelovali učenici sedmih razreda te učenici 6. b i 8. b. Razglednice smo pisali nakon što smo analizirali fotografije i imali radionicu na kojoj smo razgovarali o predrasudama, diskriminaciji i solidarnosti.

Gif e-knjige o projektu

Naše razglednice posebne su po tome što to nisu razglednice s lijepim pozdravima već s porukama solidarnosti. S tim razglednicama, na kojima su prizori bodljikave žice, poplave u Veneciji, dječaka u siromašnom francuskom kvartu i starice pokraj računala, želimo potaknuti raspravu o različitosti i solidarnosti u našoj zajednici. Razglednice smo poslali na 70-tak adresa uglavnom u Svetom Petru Orehovcu i Križevcima i  s nestrpljenjem očekujemo hoće li nam odgovoriti oni kojima smo razglednice poslali. /Laura Ivšak, 7.a, foto:  S. L./

Pratite nas na društvenim mrežama!