Posađena nova stabla u Križevcima u sklopu akcije "Zasadi drvo, ne budi panj"

Brojni građani uključili su se danas u akciju sadnje stabala kod sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca i posadili 15 novih stabala. Cilj ove akcije bio je zasaditi stabla na javnim površinama kako bi se doprinijelo ozelenjivanju gradskih površina, a kroz do sada tri uspješno provedene ovakve akcije posađeno je 81 novo stablo u Križevcima.


Tom je prilikom gradonačelnik Mario Rajn istaknuo: „Akciju sadnje drveća provodimo i mimo ove kolektivne akcije. Tako smo u protekle 3,5 godine posadili preko 220 stabala, a to je i na tragu naše kampanje i prije i sada u kojoj naglašavamo zeleni grad sa što manjom emisijom ugljičnog dioksida. Važno je da se ovim akcija pridružuju i mladi, jer na taj način prepoznaju važnost sadnje drveća kao značaja za urbani način života.“


U akciju sadnje stabala uključili su se zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, članovi Gradskog vijeća Grada Križevaca, Dječjeg gradskog vijeća, KLIK-a, profesori i učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca s ravnateljem Goranom Ljaljićem, djelatnici Gradske uprave i Komunalnog poduzeća te ostali građani dobre volje od kojih je najmlađi imao dvije godine.
Akciju su organizirali Grad Križevci i Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci u sklopu nacionalne kampanje „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.“ koju provodi Udruga „Zasadi stablo, ne budi panj“.
Ovim putem zahvaljujemo svima koji dali doprinos ovoj akciji.

Izvor i foto: Grad Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!