Potpisan Ugovor o osnivanju prava građenja u korist Veterinarskog zavoda Križevci

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i ravnatelj Hrvatskog veterinarskog instituta Boris Habrun potpisali su danas Ugovor o osnivanju prava građenja u korist Veterinarskog zavoda Križevci. Odluku o osnivanju prava građenja potvrdilo je Gradsko vijeće Grada Križevaca, a time se Veterinarskom institutu omogućuje izgradnja zgrade Zavoda na površini od 1385 četvornih metara na Posrednjem putu.

Gradonačelnik Mario Rajn istakao je da je to događaj od iznimnog značenja za Križevce:

“120 godina je institucije koja je i predvodnica u svom području u ovom dijelu jugoistočne Europe i cijelo vrijeme na području grada Križevaca te kreće u jedan razvojni ciklus na zadovoljstvo prvenstveno znanstvene, ali i istraživačke zajednice, a isto tako i Grada Križevaca. Sa ovim razvojnim korakom koji nam slijedi nakon potpisivanja osiguravamo desetljeća koja tek dolaze kako bi naši stručnjaci, a vjerujem i svi oni koji gaje aspekte u veterinarskoj struci,  imali priliku razvijati se na području našeg grada. Zaista povijesni trenutak i vjerujem da je ovo dan kada krećemo u proces koji će obilježiti  narednih 120 godina ovoga grada” – rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Veterinarski zavod Križevci jedna je od pet podružnica Hrvatskog veterinarskog instituta i ove godine obilježava 120 godina djelovanja.

Ravnatelj Hrvatskog veterinarskog instituta Boris Habrun kazao je da je to početak aktivnosti na izgradnji nove zgrade Veterinarskog zavoda Križevci koja bi trebala imati oko 1000 kvadrata laboratorijskog i uredskog prostora i oko 350 metara kvadratnih dodatnog prostora.

Pravo građenja osniva se na rok od 25 godina, a naknada za to pravo iznosi 1.177,33 kn + PDV mjesečno.

-“Već samim preseljenjem postojećih resursa u nove prostorije otvaramo mogućnosti za dodatni novi razvoj i laboratorijskih metoda  koje se rade u dijagnostici bolesti životinja, isto tako u kontroli hrane, kontroli hrane za životinje i vode. Isto tako doći će i do značajnijeg razvoja i znanstvenoistraživačke djelatnosti, a samim time i mogućnosti da sami zaposlenici Veterinarskog zavoda Križevci imaju  kvalitetnija znanstvena napredovanja, a vjerujem i do novog zapošljavanja ljudi. Veseli me činjenica da Veterinarski zavod Križevci u svojoj dugoj tradiciji ne samo da ostaje u gradu Križevcima i dalje uspješno raditi,  nego da je od Grada Križevaca prepoznata potreba za novim prostorom  koji će dovesti i do daljnjeg razvoja ove institucije u Križevcima” – rekao je ravnatelj Hrvatskog veterinarskog instituta Boris Habrun.

Potpisivanju Ugovora o osnivanju prava građenja u korist Veterinarskog zavoda Križevci prisustvovali su i predstojnik Veterinarskog zavoda Križevci akademik Željko Cvetnić, zamjenik voditelja laboratorija Veterinarskog zavoda Križevci Damir Pavliček i pročelnica Upravnog odjela za opće i pravne poslove Grada Križevaca Sandra Vuketić .

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!