Priopćenje – Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić konačno usvojio dugogodišnji amandman gradskih vijećnika iz Kluba vijećnika HDZ-a i Mreže

Primili smo priopćenje Gradskog odbora HDZ-a Koprivnica koje prenosimo u cijelosti:

S osobitim zadovoljstvom dočekali smo vijest da je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić odlučio povećati uskrsnice umirovljenicima s dosadašnjih 100 kn na 200 kn.

Naime, u posljednje tri godine gradski su vijećnici Kluba HDZ-a i Mreže prilikom izglasavanja novog proračuna ili rebalansa Proračuna konstantno predlagali i inzistirali na preraspodjeli sredstava kako bi se našim umirovljenicima povećale uskrsnice. Međutim, svaki takav amandman je uvijek bio odbačen od strane SDP-ovih vijećnika.

Izuzetno nam je drago što je ovaj prijedlog svejedno usvojen i vjerujemo da će razveseliti umirovljenike, pomoći im u podmirenju troškova i u konačnici uljepšati im blagdane. Ono što nas brine jest što ovo povećanje nije uračunato u Proračun i što će se ta sredstva uzeti iz stavke namijenjene za uskrsnice i božićnice pa se postavlja pitanje hoće li ovim potezom biti osigurana dovoljna sredstva za isplatu božićnica kao i ranijih godina. Pitamo se nije li povećanje uskrsnica jednokratan populistički potez neposredno pred lokalne izbore?

S poštovanjem,

Gradski odbor HDZ-a Koprivnica

Foto: screenshoot

Pratite nas na društvenim mrežama!