Saznali smo gdje bi se trebala seliti Gradska uprava!

Muzej u Gradsku upravu, a uprava u Veterinarski zavod.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Mario Rajn osvrnuo se na Odluku o osnivanju prava građenja u korist Veterinarskog zavoda Križevci:

-“Veterinarski zavod Križevci se nalazi trenutno u prostorijama koje su u vlasništvu Grada Križevaca, ustvari u sklopu zgrade u kojoj se i mi trenutno nalazimo. Riječ je o instituciji koja posluje već 120 godina, imaju okolnosti da mogu projektirati i nadati se izgradnji vlastitog prostora na području grada. Grad Križevci im je predložio zemljište koje su oni ocijenili adekvatnim, a nama se uklapa u jedan širi kontekst razvoja nekadašnje vojarne, a sad vezano na Razvojni centar i tehnološki park. Po izlasku iz najma u našim prostorijama Gradska uprava će vrlo vjerojatno preseliti u te postojeće prostore budući da je taj dio više obnovljen od ovih aktualnih i manji je, pa će se puno veći dio prostora moći osloboditi u postojećoj zgradi za neke druge, ja vjerujem društvene namjene. Mi ostajemo na istom ulazu, riječ je o staroj županijskoj palači, ali više od svega bih volio da se usredotočimo na izgradnju, na širenje kapaciteta budući da je riječ o instituciji koja je 120 godina na području grada i čini značajnu okosnicu veterinarske djelatnosti na području grada Križevaca i puno šire” – kazao je gradonačelnik.

Time je dao odgovor na naše pitanje kada smo otkrili namjeru da u sadašnji prostor presele Gradski muzej, no tada nismo dobili odgovor gdje bi se selila uprava grada, a podsjetimo gradonačelnik je tada uvredljivo i žestoko reagirao na svojoj društvenoj mreži. Kako smo danas saznali, bili smo u pravu. /foto: RKŽ/

Pratite nas na društvenim mrežama!