Snijeg zatrpao autoceste, kod Delnica kolone, između Rijeke i Zagreba dogodilo se više nesreća

Zbog snijega koji pada u Gorskom kotaru došlo je do više prometnih nesreća na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog čega je otežan promet. Snijeg pada i u Lici.

Kolona vozila na autocesti A6 između čvora Delnice i čvora Ravna Gora duga je oko 2 km. Vozače HAK poziva da brzinu i način vožnje prilagode trenutačnim uvjetima na cesti, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te poštuju prometne propise i ograničenja.

HAK javlja da se vozi jednim trakom, uz ograničenje brzine na 40 km/h:    između čvora DELNICE i čvora VRATA (47+500 km) u smjeru Rijeke;    između čvora VRATA i čvora DELNICE (47. km) u smjeru Zagreba;    između čvora OŠTROVICA i čvora VRATA (57. km) u smjeru Zagreba.

Zbog snijega i zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru:    A6 Rijeka-Zagreb na dionici Bosiljevo-Kikovica;    DC3 Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica;    DC23 Kapela-Žuta Lokva-Senj;    DC32 Prezid-Delnice;    DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin;    DC203 Brod na Kupi – Delnice;    DC305 Parg-Čabar;    DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja;    ŽC5030 Platak-Kamenjak;    ŽC5032 Crni Lug -Mrzle Vodice-G. Jelenje;    ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak;    ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo;    ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine-Vrata;    ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk;    ostale županijske i lokalne ceste na području Vrbovskog, Delnica i Čabra.

U Lici:    DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac;    DC23 Kapela-Žuta Lokva-Senj;    DC25 Korenica-Lički Osik;    DC42 Poljanak;    DC52 Špilnik-Korenica;    DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo;    DC218 Donji Lapac-Bjelopolje;    DC429 Selište Drežničko-Prijeboj;    DC522 čvor Udbina-Gornja Ploča.

Jaka kiša usporava promet

Kiša i mokri kolnici, a ponegdje i veća količina vode na kolniku, usporavaju promet u Istri, Hrvatskom primorju, sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji.

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice otvorena je samo za osobna vozila, a Krčki most zatvoren je za I. skupinu vozila – motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1.9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Izvor: nacional.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!