Trojica Hrvata među osvajačima bodova u slalomu u Kranjskoj Gori

U snježnim uvjetima slalomske utrke FIS Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori trojica hrvatskih predstavnika osvojila su bodove.

Filip Zubčić završio je na 12. mjestu (22 boda), Matej Vidović na 18. (13 bodova) , a Istok Rodeš na 22. (9 bodova) s najvišim startnim brojem (35) od skijaša koji su se plasirali u drugu vožnju. Naš četvrti predstavnik nije ušao u drugu vožnju, završio je prvu na 38. mjestu.

Uvjeti na stazi bili su vrlo teški, snijeg, kiša i smanjena vidljivost no naši skijaši još jednom su pokazali da se odlično snalaze u teškim uvjetima.

Pobjedu je odnio fantastični Francuz Clement Noel ispred sunarodnjaka Victora Muffat-Jeandeta (+0.62). Treće mjesto pripalo je Švicarcu Ramonu Zenhaeusernu (+0.71).

Austrijanac Marco Schwarz bio je sedmi, ali to mu je bilo dovoljno da potvrdi osvalanje Malog kristalnog globusa u slalomu.

Francuz Alexis Pinturault, vodeći u ukupnom poretku, nije uspio završiti drugu vožnju i tako zakomplicirao borbu s Marcom Odermattom za Veliki kristalni globus, koja će se voditi na završnici FIS Svjetskog kupa u Lenzerheideu od 15. do 21. ožujka.

Filip Zubčić nastupit će na završnici u veleslalomu i slalomu.

Izvor: croski.hr, šv

Foto: Instagram Filip Zubčić

Pratite nas na društvenim mrežama!