U Koprivnici će se graditi Centar za pomoć u kući vrijedan 14,8 milijuna kuna

U prostoru Inkubatora kreativnih industrija jučer, 1. ožujka predstavljen je projekt „Centar za pomoć u kući Koprivnica“. Cilj projekta je ulaganje u socijalnu infrastrukturu koje će se postići izgradnjom i opremanjem prostora sa svrhom provođenja procesa prevencije institucionalizacije.
Izgradnjom Centra povećat će se prostorni kapaciteti Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i stvoriti uvjeti za proširenje postojećih, ali i razvoj novih socijalnih usluga. U sklopu projekta predviđeno je novo zapošljavanje i usavršavanje zaposlenika čime će se osnažiti kapaciteti Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica što će pridonijeti razvoju izvaninstitucijskih socijalnih usluga – rekla je Adela Sočev, ravnateljica GDCK Koprivnica.
Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica partneri na projektu su Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica
Drago mi je da je pred nama još jedan projekt financiran sredstvima Europske unije. Upravo zahvaljujući ovakvim projektima svrstali smo se u top deset hrvatskih gradova po povlačenju europskih sredstava. Zahvaljujući europskim sredstvima smo pojačali fiskalni kapacitet i proračunske mogućnosti grada te napravili velike iskorake u dizanju standarda kvalitete života građana – kazao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.
Projektom ‘Centar za pomoć u kući Koprivnica’, GDCK Koprivnica izgradit će potpuno novi objekt čime će se stvoriti kvalitetniji kapaciteti za socijalne usluge koje GDCK Koprivnica pruža, ali i za razvoj novih socijalnih usluga u cilju prevencije institucionalizacije korisnika.
Nova zgrada s prizemljem i katom bit će ukupne površine 1.255 četvornih metara, odnosno tlocrtne površine 952 četvorna metra. U prizemlju na 300 četvornih metara će biti pučka kuhinja i blagovaonica, prostor za rad gerontodomaćica i popratne prostorije te dnevni boravak za umirovljenike veličine 80 četvornih metara. Na katu će biti smješteno prihvatilište za beskućnike oko 40 četvornih metara te pripadajući uredski prostori.
Zgrada Centra za pomoć u kući sastojat će se od ukupno 32 prostorije koje će se opremiti s pripadajućom opremom. Prostorije će također biti prilagođene za osobe s invaliditetom te će se ugraditi taktilne trake i dizalo. Procijenjena vrijednost gradnje je 10, 2 milijuna kuna, a vrijednost nabave opreme je gotovo 1,4 milijuna kuna.
Ukupna vrijednost projekta je 14,88 milijuna kuna. Isti je odobren u okviru natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom ‘Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza’. Operativni program ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.’. Razdoblje provedbe projekta je 36 mjeseci, odnosno do 15. svibnja 2023. godine projekt treba biti u potpunosti završen.

(Grad Koprivnica)

Pratite nas na društvenim mrežama!