U sklopu Erasmus+ u Visokom gospodarskom učilištu jučer predavanja održali profesori iz BiH i Rumunjske

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima uspješno je u provođenju Erasmus+ programa razmjene studenata i profesora na druga visokoškolska učilišta u raznim zemljama. 

U sklopu Erasmus+ programa za studente VGUK u Križevcima jučer su predavanja održali profesori iz Mostara i Rumunjske koji su došli na razmjenu u Visoko gospodarsko učilište.  

Dr. sc. Predrag Ivanković, docent sa  Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru  predstavio je smjerove na fakultetu.

-“Imamo i dosta studenata iz Hrvatske jer mi smo jedino sveučilište u Bosni i Hercegovini koje nastavu kompletno odrađuje na hrvatskom jeziku” – rekao je dr. Predrag Ivanković.

S poljoprivrednog-veterinarskog fakulteta Banat s University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine “King Michael I of Romania” Timisoara u Rumunjskoj, u Visoko gospodarsko učilište stigao je conf. dr. Vlad Dragoslav Mircov. Studenti su imali priliku više saznati o  samoj zemlji, Sveučilištu i načinu studiranja u Rumunjskoj. 

Erasmus koordinatorica u Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima Renata Husinec istakla je da će studenti i profesori VGUK i u razdoblju od 2021.- 2027. sudjelovati u Erasmus+ programu te su studenti pozvani da iskoriste mogućnost mobilnosti i tijekom studiranje steknu međunarodno iskustvo na mnogim visokoškolskim ustanovama u inozemstvu.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!