Udruga ”HERA” Križevci održala predavanje za učenike/ice Srednje gospodarske škole Križevci

Križevci, 15.03.2021.g. udruga “HERA“ Križevci održala je predavanje Prevencije nasilja u partnerskim vezama među mladima učenicima/ama 1.m i 3.g Srednje gospodarske škole Križevci te je na predavanju prisustvovao nastavnik Zoran Vrhovec, mag. ing. agr.

Projektom Za VEZe BEZ nasilja! želimo doprinijeti učinkovitoj prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima te stvaranju nulte tolerancije na nasilje. Projekt traje i provodi ga udruga “HERA“ Križevci u partnerstvu s Gimnazijom Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, Turističko-ugostiteljskom i prehrambenom školom Bjelovar, a suradnici na projektu su Grad Križevci, Srednja škola Koprivnica, Srednja gospodarska škola Križevci te CZSS Križevci, a podržan je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

U okviru projekta mladi će steći kompetencije koje im omogućavaju sudjelovanje u građanskom životu, a one uključuju prihvaćanje koncepta ljudskih prava i jednakosti kao osnove za solidarnost i odgovornost, prihvaćanje jednakopravnosti muškaraca i žena, sposobnost pokazivanja solidarnosti iskazivanjem interesa za rješavanje problema koji pogađaju lokalnu i širu zajednicu te spremnost reagiranja na protudruštveno ponašanje. 

Cilj:

Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladih te stvaranje nulte tolerancije na nasilje.

Unaprjeđenje suradnje organizacija civilnog društva i institucija u provođenju učinkovitih

 programa koji se bave  prevencijom i sprječavanjem nasilja u partnerskim vezama mladih.

Specifični  ciljevi:

Unaprijediti znanje mladih  o nasilju u vezama te vještine potrebne za uspostavljanje kvalitetnih veza

Pružiti dodatnu podršku mladima s teškoćama i mladima neprihvatljivog ponašanja kroz direktan rad i online savjetovanje

Pružiti podršku, savjete i informacije mladima u nasilnim vezama putem web stranice, društvenih mreža 

Poticanje mladih da se aktivno uključe u rješavanje problema koji se njih tiču te jačanje vršnjačke podrške protiv nasilja u partnerskim vezama mladih

Unaprijediti suradnju s institucijama na način koji omogućava razmjenu iskustava i informacija, te osigurava međusobnu podršku

Udruga “HERA“ Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!