Za ovu nedjelju fina čokoladna rolada

Sastojci za tijesto:

8 žlica šećera

8 žlica brašna

snijeg od 8 bjelanjaka

8žumanjaka

2 žlice pekmeza od marelica

Sastojci za kremu:

25 dag maslaca

20 dag šećera u prahu

10 dag čokolade

1 dcl ruma

Glazura:

10 dag čokolade

3 žlice vode

2 žlice šećera

malo margarina

Priprema tijesta:

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg dodajući žlicu po žlicu šećera. U žumanjke umiješajte brašno, snijeg i pekmez od marelica, te sve promiješajte i stavite peći. Pečeno narežite na kockice promjera 1 cm.

Priprema kreme:

Pjenasto umutite maslac i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i rum. Narezane biskvite pomiješate s kremom, umotajte u foliju i oblikujte po želji. Ostavite preko noći u hladnjaku da se stegne.

Kolač prelijte čokoladnom glazurom.

Miješajte na laganoj vatri dok se ne rastope svi sastojci.

(Gospodarski list)

Pratite nas na društvenim mrežama!