Zašto je pivo sve popularniji sastojak za njegu kose?

Pivo je omiljeno alkoholno piće koje povezujemo sa zabavnim trenucima s prijateljima, glasnim zabavama i sjajnim uspomenama u vrućim ljetnim danima. Međutim, jeste li znali da je pivo mnogo više od pukog pratitelja u druženjima i zabavama i da vam zapravo može koristiti na više načina?
Osim očite koristi pomoći u ublažavanju stresa, pivo može imati i niz drugih blagodati za zdravlje i ljepotu, kojih mnogi od vas možda nisu svjesni. Studija koju je 2000. godine provela Guy’s Hospital u Londonu, pokazala je da pijenje tamnijih piva može pomoći u poboljšanju kvalitete vaše kože, jer je ona bogata antioksidansima.
To je zbog prisutnosti ferulne kiseline prisutne u ječmu, koja se koristi za proizvodnju piva. Prema studiji, tijelo ovu kiselinu lakše apsorbira iz piva, što ga čini napitkom idealnim za uljepšavanje, piše Food Ndtv.
Međutim, pivo nije dobro samo za kožu, već može koristiti i vašoj kosi. Brojni ljudi pivo koriste u izradi šampona, a negazirana piva koriste se i kao regeneratori koji pomažu u popravljanju oštećene kose i oživljavanju volumena vaše kose.

Evo detaljnog vodiča za ispiranje piva kod kuće:

Uzmite limenku ili bocu piva i izlijte u posudu ili vrč. Ostavite točeno pivo na otvoreno i pustite da odstoji neko vrijeme. Kad je pivo dekarbonizirano, prebacite ga u rezervni spremnik i držite u kupaonici kako biste ga koristili dok perete kosu.
Upotrijebite uobičajeni šampon za čišćenje kose i umjesto da koristite omiljeni regenerator, posegnite za onom posudom ravnog piva. Pivo izlijte izravno na kosu i polako ga umasirajte u korijene kose oko jedne minute. Kažu da su minerali u pivu korisni i za kožu na vašem tjemenu.
To je osobito korisno ako imate masno vlasište. Ostavite pivo nekoliko minuta.
Isperite pivo hladnom vodom. Ne brinite ako nešto piva ostane na vlasištu jer se to smatra korisnim za kosu. Koristite ga samo jednom ili dva puta tjedno, jer prevelika upotreba piva na kosi može dovesti do suhoće vlasišta i peruti.
Ako želite poboljšati sposobnosti piva, možete mu dodati niz drugih sastojaka koji pogoduju za kosu prije nego što ga upotrijebite za ispiranje. Neki pivu dodaju prirodne sastojke poput meda, jabučnog octa ili jaja, kao i prirodna ulja poput ulja kamilice, ulja jojobe itd., kako bi poboljšali njegove sposobnosti njege.

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!