Žganci iz Čreta

SATIRA

Kukuruzi s polja u Čretu koje je prije par mjeseci  uklonila aktualna gradska vlast ipak nisu misteriozno nestali kako je to bila uvjerena križevačka javnost i dio lokalne političke scene. Naime, jučer nam se u redakciju javio Francek Žmegać iz Požege koji je iznio niz informacija o spornoj ‘kuruzi’. Žmegać je vlasnik poznate požeške tvornice tjestenine Makaroti i odnedavno poslovno surađuje s Gradom Križevcima.

Govoreći o kukuruzu iz Čreta, među ostalim, priznao je kako je ona završila u skladištima njegove tvrtke gdje je bila obrađena i nakon toga proizvedena u žgance. Naravno, riječ je o kukuruznim žgancima koji bi se trebali u narednim mjesecima naći na meniju radnika turske firme stacionirane u Čretu. – Da, mogu slobodno reći da je sav kukuruz iz Čreta završio u skladištu moje tvrtke. Kukuruz je dovezen odmah nakon što ga se dobilo s polja. Mi smo ga uskladištili, a nakon toga od njega proizveli ekološke kukuruzne žgance. Te žgance smo nazvali Sulejman Veličanstveni i biti će crvene boje kao što je turska zastava jer hranit će se njima radnici iz Turske, a ne z mesom od bikof. Nadam se da će žganci postati križevački brend i da će se svidjeti krajnjim konzumentima. Još na kraju moram naglasiti da križevačka gradska vlast itekako ima viziju i potencijala jer ovakav proizvod kao što su žganci je izuzetno dobar.

– rekao je Žmegač i dodao kako očekuje da će Grad Križevci i dalje nastaviti poslovati s njegovom tvrtkom na proizvodnji ekoloških kukuruznih žganaca. Želeći nešto više saznati o kukuruznim žgancima iz Čreta, upitali smo što o njima misle pojedini mještani obližnjeg Lemeša Križevačkog. Svoje mišljenje o svemu rado nam je iznio Slavko Pojsek, poznati poljoprivrednik i jedan od većih uzgajivača europskih bizona. – Nema se tu kaj puno reći, žganci su prava roba i to je trebalo već odavno napraviti. Svaka čast našoj vlasti, neka samo tako i dalje nastavi. Evo, ja bih da se tak posilira polje kuruze moga susjeda Jožeka. Taj gad od čoveka zoral mi je među i pokosil pola metre trave na livadi. Najrajše bi ga sa s…., ali ne bi štel radi tata na robiji završiti. Da se mene pita, same kombaj i sve mu zeti od kuruze. Tak se to dela u pravnoj državi, zakoni se moraju poštivati. – istaknuo je Pojsek. (nn foto:pixabay)

Pratite nas na društvenim mrežama!