Župan Darko Koren i načelnik Franjo Poljak obišli obnovljene prostore matičnog ureda u Svetom Petru Orehovcu

Župan Darko Koren sa suradnicima, načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak i zamjenik načelnika Dragutin Hendelja obišli su danas obnovljeni prostor matičnog ureda u ovoj općini. 

-“Prostor je obnovljen kako bi se moglo raditi u boljim uvjetima i za matičarku i stranke koje ovdje dolaze.” – kazao je načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak.

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo uređenim prostorom matičnog ureda:

“U svakoj sredini stanovnicima su najvažnije funkcije koje su im neophodne u životu gotovo svakodnevno, a matični ured je sigurno jedna od takvih. Općina Sveti Petar Orehovec i po svojoj veličini, odnosno broju stanovnika sigurno ima potrebe za time. Mogu samo zahvaliti na tome kao i na ostalim projektima koje provodimo i realiziramo zajedno s općinom. Trenutno smo i u najvećoj investiciji u povijesti općine Sveti Petar Orehovec, a to je izgradnja nove školsko-sportske dvorane vrijedne 18 milijuna kuna, o čemu ćemo govoriti uskoro” – rekao je župan Darko Koren.

“U godinu dana smo sve urede državne uprave prilično podigli u infrastrukturnom i organizacijskom smislu, uredili prostore, opremili sa informatičkom opremom, dodatno educirali i certificirali ljude za poslove za koje je to potrebno i ovo je primjer jednog takvog podizanja standarda usluga u javnoj upravi na razini županije. Matičarstvo je važna djelatnost tako da smo i sa ovim terenskim ulaganjima u našim općinama, zajedno sa općinama i tu razinu značajno podigli” – dodao je župan Darko Koren.

tk, ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!