Buran vikend! Jurio Kalničkom ulicom 135 kilometara na sat, sveukupno su sankcionirana 232 prometna prekršaja

Tijekom vikenda, od 9. do 12. travnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama su dvije osobe ozlijeđene, od kojih je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je druga osoba lakše ozlijeđena. Uzroci događanja prometnih nesreća tijekom vikenda bili su nepropisno kretanje kolnikom (3), nepropisno mimoilaženje i ostala greška vozača. 

Mladi vozači izazvali su dvije prometne nesreće radi nepropisnog kretanja kolnikom i ostale greške vozača. Jedan mladi vozač nesreću je prouzročio u svojstvu vozača mopeda, pri čemu moped nije bio registriran. Kod jednog mladog vozača počinitelja prometne nesreće utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su dvije prometne nesreće radi nepropisnog kretanja kolnikom koje je dovelo do slijetanja vozila sa ceste.

Sankcionirana su 232 prometna prekršaja od čega 16 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, dva prekršaja obijanja ispitivanja na prisutnost droge u organizmu,  126 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Tri vozača su bila smještena u posebne prostorije policje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su dva vozača bila uhićena. Proveden je jedan žurni prekršajni postupak.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 10. travnja, u 19.43 sati, u Kalničkoj ulici u Križevcima, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 135 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 50 kilometara na sat.

Ističemo i vozača koji je u nedjelju, 11. travnja, u 11.16 sati, u Ulici braće Radića u Peterancu upravljao osobnim automobilima krećući se brzinom od 128 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 10. travnja u 20.25 sati, u Ulici kralja Tomislava u Đurđevcu, kod 30-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,37 promila.

Pratite nas na društvenim mrežama!