Danas obilježavamo Svjetski dan kolača, ali i još nečega

Ako niste znali (mi, priznajemo, nismo) da se 14. travnja obilježava i kao Svjetski dan kolača i oralnog seksa, evo prigode da za taj dan, ako ništa drugo, smislite neodoljivu poslasticu, kojom ćete začiniti dan.

Vjerojatno imate zabilježene recepte za razne kolače, zdravije i manje zdrave, koje ne stignete isprobati, sad imate dodatni razlog i nadahnuće.

Zanimljive rezultate mini istraživanja o seksu s medijima je podijelila tvrtka LELO, otkrivši kako “većina kod oralnog seksa ne vidi prostor za poboljšanje, jer je već odličan, baš kao i jedenje kolača”.

A upravo na temu kolača i nadolazećeg nesvakidašnjeg svjetskog dana, sudionica francuskog natjecanja za Top chef 2020. godine, Nastasie Lyard, osmislila je kolač čijoj “strastvenoj sredini”, kako ju je opisala, “zbog bogatog slojevitog okusa i prstohvata šećera nećete moći odoljeti”.

Pripremite sastojke i pregaču, evo recepta.

STRASTVENI ČOKOLADNI KOLAČIĆI S PUNJENJEM OD MARAKUJE I KREMOM OD MASLACA

Za šest komada:

Za kolačiće:

100g tamne čokolade

75g šećera

75g maslaca

100g jaja

25g brašna

Za ‘strastveno’ srce:

200g pirea od marakuje

4g ksantan gume

Za kremu:

200g maslaca

200g šećera za glazuru

Tri komadića marakuje

Postupak:

Pomiješajte pire od marakuje i ksantan gumu dok ne dobijete gustu smjesu. Smjesu ulijte u kalup za led kako biste oblikovali kocke u zamrzivaču. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Otopite maslac i čokoladu u dvostrukom loncu. Blanširajte šećer i jaja. Pomiješajte dobivene smjese, te dodajte brašno. Napunite kalupe za kolače smjesom, a u sredinu svakog kolačića ubacite zamrznuto ‘’strastveno’’srce. Pecite 9 minuta na 180 stupnjeva. Ostavite da se ohladi u hladnjaku.

Izmiksajte maslac i šećer za glazuru, dodajući pulpu marakuje dok smjesa ne postane kremasta. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu i s njom ukrasite kolačiće. Na kremu od maslaca dodajte pulpu marakuje.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!