Diljem Hrvatske jučer su zapaljene svijeće za tragično preminulu djevojčicu iz Nove Gradiške

Inicijativa Zagreb Te Zove pozvala je u ponedjeljak građane da u 21 sat upale svijeće na prozorima za tragično umrlu dvoipolgodišnju djevojčicu iz Nove Gradiške, kao i za svu djecu koja su stradala i još stradavaju od obiteljskog nasilja, a mnogi građani odazvali su se tom pozivu.
“Ovim činom pozivamo političare da umjesto što mazohistički uživaju u međusobnom prepucavanju, preuzmu odgovornost i poduzmu važne korake kako bi se izbjegle ovakve tragedije”, stoji u pozivu inicijative pod nazivom “Zapali svijeću – odagnaj mrak večeras u 21 sat” koji je upućen jučer ujutro.
Podsjećaju da je dvoipolgodišnja curica koju su roditelji zlostavljali bila pod nadzorom sustava, pod kojim je bio i otac koji je na Pagu bacio svoje četvero djece s balkona i majka iz Pule koja je ubila trogodišnjeg sina. Iz inicijative pitaju zašto je ta djevojčica nakon udomiteljske obitelji, gdje je imala odlične uvjete, vraćena rizičnim roditeljima, zašto nije provedeno vještačenje roditelja i zašto se dozvolilo da i druga djeca žive u tako rizičnim uvjetima.

Izvor: vecernji.hr Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!