Dinamo predstavio novi stadion u Zagrebu. Investicija vrijedna 60 milijuna eura

Na temelju materijala koje je izradio klub, a u skladu s UEFA-inim standardima, zagrebački arhitekt Otto Barić, kao i njegovi partneri iz specijalizirane tvrtke Polymachine, stvorili su vizualni izgled novog stadiona na Maksimiru.

Prijedlog je izgradnja stadiona kapaciteta 34.000 natkrivenih sjedala, s velikim parkirališnim kapacitetima, 300 VIP parkirnih mjesta i 30 VVIP mjesta, PRESS parkingom i parkingom za gledatelje.

“Sva su mjesta na stadionu natkrivena, na stadionu će biti fan shop, kao i muzej kluba i dodatni komercijalni sadržaji na sjevernoj tribini. Na cijelom stadionu planira se moderno gostoprimstvo, kao i najmoderniji medijski kompleks. U kutijama će biti 2.000 VVIP sjedala na zapadu i 1.000 VVIP sjedala na istoku, iza kojih je Dinamova akademija s potrebnom infrastrukturom. Odjeljak gostujućih navijača bio bi na južnoj tribini ”, rekao je klub.

Novi stadion u Maksimiru bio bi potpuno dostupan, u skladu sa svim preporukama UEFA-e i FIFA-e, a planira se izgradnja objekata za gledatelje s invaliditetom. Od 1.000 pojedinačnih sjedala, osigurat će se 5 za smještaj gledatelja s invaliditetom i njihovih pratitelja, s pristupačnim ulazima i ostalim uslugama.

“Dinamov dom kakav Dinamo zaslužuje, investicija je vrijedna oko 60 milijuna eura i može se realizirati u roku od 3 godine”, rekao je klub prije dodavanja.

“Želimo sudjelovati u izgradnji novog stadiona zajedno sa strateškim partnerom u projektu – Gradom Zagrebom. Pozivamo sve navijače Dinama da podrže našu težnju za pokretanjem aktivnosti koje će klub sigurno podići na višu razinu i učiniti ga još boljim kroz arhitektonski natječaj, odabir dizajnerskog rješenja i izradu projekta, omogućujući prihvatljiv model financiranja i konačno izgradnju moderan Dinamov dom, ponos hrvatskog nogometa. Zagreb, Dinamo i svi njegovi navijači to su zaslužili. ”

Izvor: Croatiaweek.com

Foto: : GNK Dinamo

Pratite nas na društvenim mrežama!