Gotovi praznici. Učenici se vratili na nastavu, neki u školske klupe, a neki online

Od danas su učenici krenuli u školske klupe. S obzirom na epidemiološku situaciju nastava se održava i u školama i online

Nastava po modelu A, odnosno uživo u školi organizirana je za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda kao i za učenike srednjih škola koji pohađaju završne razrede (treći, četvrti i peti završni).

Što se tiče pohađanja prakse, učenici srednjih škola koji su obvezni obavljati stručnu praksu mogu ju obavljati u školama i kod poslodavaca.

Nastava po modelu C, odnosno nastava na daljinu organizirana je za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda, kao i za sve ostale učenike srednjih škola koji ne pohađaju završne razrede.

Županija je sukladno aktualnoj situaciji dala jednaku preporuku i školama kojima su osnivači gradovi kako bi se modeli nastave ujednačili te na taj način što efikasnije spriječilo širenje bolesti COVID-19. Župan je naglasio kako će se, ovisno o razvoju epidemiološke situacije, modeli izvođenja nastave mijenjati, a o tome će škole biti pravovremenu obaviještene.

Pratite nas na društvenim mrežama!