HDS održao konferenciju za medije – kandidat za zamjenika gradonačelnika je Denis Maksić

Na konferenciji za medije Hrvatske demokršćanske stranke Ogranka Križevci danas se na Strossmayerovom trgu predstaviokandidat za zamjenika gradonačelnika HDS-a Denis Maksić.

Kao što je najavio kandidat za gradonačelnika HDS-a Ivica Švagelj, predstavljaju čovjeka s velikim i bogatim iskustvom koji dijeli iste vrijednosti poštenja i odgovornosti prema javnom interesu, ispunjenog ljubavi prema Križevcima.

Dipl.ing. agronomije Denis Maksić , kandidat za zamjenika gradonačelnika kazao je kako treba raditi još više i bolje kako bi Križevci

i okolna mjesta dobila puno toga.

-“Kroz svoj rad u Gradskom vijeću uvijek sam se zalagao za poljoprivredu, gospodarstvo i težio da bude napredak i razvoj ne samo grada, nego i prigradskih naselja, svih ljudi koji žive ovdje i općina koje gravitiraju gradu. Imao sam prilike proučavati stare zapise pa sam uvidio kako je ovo područje bilo razvijeno poljoprivredom. Smatram da tim tragom možemo dalje napredovati i raditi. Dokaz tome je bila povezanost poljoprivrede i obrtništva u gradu, a kasnije i razvoj trgovine

na bazi poljoprivrede i obrtništva. Naš cilj je da to nazad vratimo. Moramo pojačati potpore za naše male proizvođače i u suradnji s poljoprivrednim proizvođačima što kvalitetnije rasporediti i usmjeriti za njihovu proizvodnju.

Brojni naši poljoprivrednici su se kandidirali za projekte koji nisu, na žalost prošli. Trebamo im ponuditi pomoć kako bi oni što kvalitetnije pripremili svoj projekt, aplicirali ga i u budućnosti prošli.

U našim naseljima moramo modernizirati puteve, ceste, domove, a to treba što transparentnije i što kvalitetnije napraviti iz gradskog proračuna i potražiti pomoć u proračunima ministarstava koja su za to nadležna: poljoprivrede, ruralnog razvoja, turizma, pravosuđa i ostalih.

Za sve to treba napraviti projekte, kandidirati ih i ta sredstva dovući u naš grad. Na žalost, razočaran sam s aktualnom vlašću što su prisvojili projekte koje je prijašnja vlast napravila, a oni su se s njima dičili i ponosili, dobili dvije nagrade šampion EU projekata, a imali smo jedan projekt aglomeracije koji nam nije donio ono što je trebalo jer bi danas mogli raditi na njemu nadogradnju. Mogli bi napraviti skladišne prostore, prerađivačke prostore koji bi pomogli za preradu naših poljoprivrednih proizvoda od naših proizvođača. Naš cjelokupni dosadašnji i budući rad se nalazi u jednoj rečenici: za ljude, za Križevce! ” – kazao je kandidat za zamjenika gradonačelnika HDS-a Denis Maksić.

Kandidat za gradonačelnika HDS-a Ivica Švagelj dodao je da nema brige o selu i gradu ako se zaboravi na one kojima dugujemo sve dobre stvari koje smo od njih naslijedili. Radi se o umirovljenicima koji su uvijek dio svog životno vijeka proveli gradeći, radeći i stvarajući za nas i buduće generacije, većinom na selu, a mirovine su im jako male, rekao je Ivica Švagelj:

-“Ne smijemo postati društvo koje ne vodi brigu o starijima i nemoćnima jer takvo društvo nema perspektivu. Svaki umirovljenik s mirovinom ispod 2000 kuna primat će dodatak od 2000 kuna godišnje iz gradskog proračuna. Jednokratna potpora za blagdane za sve umirovljenike, programi redovne skrbi za naše starije sugrađane, besplatni sistematski pregled, mobilnost i potpora za prijevoz umirovljenika, podrška uključivanja umirovljenika u društveni život – to je jedan od naših programa s kojima mislimo pomoći našim najstarijim sugrađanima” – rekao je na kraju Ivica Švagelj.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!