Hrvatska ljubavna priča: Klepetan i Malena

Izvanredna ljubavna priča dviju dugonogih roda iz istočne Hrvatske, koja traje posljednjih 19 godina, danas živi s vijestima da se Klepetan vratio svojoj ljubavnoj Maleni u Brodskom Varošu.

“Klepetan se vratio 19. put, prelazeći 13 000 km puta od Južne Afrike. Kao i obično, bio je umoran i prljav od putovanja. Najljepša ljubavna priča životinjskog svijeta dobila je još jedan nastavak ”, rekao je dnevni list Večernji list.

Iako su svi, uključujući skrbnika roda Stjepana Vokića, mislili da će se Klepetan vratiti za Uskrs, promjena klime ponovno je odgodila njegov povratak.

“Klepo uvijek dođe zadnji, a kad zakasni, onda stvarno zakasni. Međutim, znao sam da će se vratiti. Nas smo dvoje vezani posebnom, neraskidivom vezom ”, rekao je Vokić.

Ljubavna priča o rodama Klepetan i Maleni već 19 godina zarobila je srca mnogih u Hrvatskoj. Dvije su se rode gnijezdile na dimnjaku u Brodskom Varošu prije više od dva desetljeća.

Par će letjeti zajedno dok lovokradice ne ozlijede Maleno krilo zbog čega su joj mogućnosti letenja ograničene.

Budući da su rode ptica selica, to je stvorilo problem. Svake zime Klepetan bi napuštao Hrvatsku i putovao više od 13 000 km do toplije klime u Africi.

Klepetan je, međutim, uvijek uspio nekako pregovarati o svom povratku u Hrvatsku na proljeće kada se vrijeme zagrije da bi se ponovno ujedinio s Malenom.

Promjena klime u posljednjih nekoliko godina znači da je Klepetanov dolazak bio sve kasniji i kasniji.

Izvor: croatiaweek.com, Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!