Imendan danas slave osobe imena Petar, Petra, Valerija, Paula i Paulina! Sretan imendan!

Petra je ime grčkog podrijetla i dolazi od riječi petros što znači kamen ili stijena, odnosno ona koja je odlučna, čvrsta i postojana kao stijena.

O popularnosti imena Petra najbolje govori činjenica da se radi o jednom od najčešćih imena u Hrvatskoj i u zemlji danas živi više od 20 tisuća ovih imenjakinja. Ime je najpopularnije bilo u razdoblju između 2005. i 2013. godine, a najviše Petri, njih više od 3000, živi u Zagrebu.

Osobe koje nose ime Petra su ugodne, tajnovite, romantične i ambiciozne.

Značenje ovog imena objašnjava i numerologija prema kojoj se radi osobama koje teže harmoniji u odnosima i jako dobro im leži uloga mirnog posrednika.

Odgovaraju im nježnost, pažnja i osjećajnost, a kada su u vezi čine sve da njihov odnos s partnerom bude ugodan i skladan. Radi se o toplim, smirenim, ali i osjetljivim osobama.

Osim Petri imendan slave i Paule, Paole, Pauline i osobe imena Valerija

Ime Valerija, Iako zvuči vrlo meko, osnovno značenje ovog lepršavog imena latinskog podrijetla je – jaka, krepka. Skriveno značenje imena Valerija: vješta, racionalna, jednostavna.

Paulina
Izuzetno ženstveno ime zapravo je oblik muškog imena Paul, a znači – malena i također potječe od latinske riječi. Svima vama koji danas slavite imendan želimo sretan imendan i sve najbolje. Proslavite se danas dobro. Nikako nemojte voziti kad popijete i obavezno upalite svjetala na svojim automobilima kada vozite. Ovo vrijedi za sve vozače jer nam je vrijeme trenutno takvo kakvo jest. Znači palite svjetla.

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!