INmusic festival u Zagrebu odgođen za 2022. godinu

 – 15. izdanje INmusic festivala službeno je ponovno odgođeno drugu godinu zaredom, rekli su danas organizatori. 

“Unatoč optimizmu otkrića cijepljenja protiv COVID-19 i planiranom procesu imunizacije koji je vladao naslovima krajem 2020. godine, borba protiv koronavirusa, bez presedana više sile našeg doba, pokazuje se izazovnijom i ustrajnijom nego što se očekivalo. Protekla je godina bila posvećena uskoj suradnji s festivalskim kolegama iz cijele Europe u nastojanju da se pronađu najbolji znanstveni i najrazumniji načini za vraćanje događaja uživo našoj široj publici. Suradnja sa znanstvenicima i institucijama diljem Europe rezultirala je opsežnim istraživanjima događaja uživo, razvojem složenih protokola za održavanje događaja koji su sigurni za COVID i izdašnom prekograničnom razmjenom rezultata i najboljih praksi. Optimizam i solidarnost koji vežu europsku festivalsku obitelj tek trebaju zasjati izdržljivošću i neprijateljstvom pandemije koja nas je iščekivala proteklih godinu dana. U svjetlu nužnog proširenja epidemioloških mjera i ograničenja namijenjenih zaštiti opće populacije od pandemije, uključujući zabrane velikih javnih okupljanja i događaja, koje također provode vlade širom kontinenta, jasno je da INmusic festival # 15 također neće će se održati u lipnju 2021. kako je planirano ”, rekli su organizatori.   

INmusic festival # 15 održat će se novim datumima – od 20. lipnja do 22. lipnja 2022., a festivalski kamp dočekat će posjetitelje INmusic festivala # 15 od 17. lipnja do 24. lipnja 2022. Ulaznice kupljene za INmusic festival # 15, kao i ulaznice za kamp INmusic festival # 15, ostaju važeće za nove datume događaja 2022. godine.

Organizacijski tim festivala ostaje u bliskoj komunikaciji s najavljenim i još nenajavljenim umjetnicima o alternativnim opcijama i traži strpljenje i razumijevanje dok se planirane turneje ne prebace u skladu s pandemijom.

„INmusic festival želi zahvaliti svim posjetiteljima i prijateljima festivala na izraženoj podršci i riječima ohrabrenja te još jednom istaknuti važnost napora svakog pojedinca u borbi protiv pandemije koja je spriječila još jedno bezbrižno ljeto. Odgovorne akcije usmjerene na zaštitu šire javnosti i dalje su jedini put učinkovite borbe protiv pandemije i čvrsto obećanje povratka velikih glazbenih događaja u Hrvatskoj, kao i diljem Europe. “

Ubojice, Beck, Deftones, The Lumineers, Saucerful of Secrets Nicka Masona, Belle i Sebastian i Rival Sons bili su neki od djela koja su već bila najavljena za INmusic # 15.

Izvor: Croatiaweek.com

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!