Ivan Matosović – preko pola stoljeća vatrogasac, humanitarac, dobitnik je odlikovanja HVZ za promicanje humanitarne djelatnosti zaštite od požara

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uručio je danas Ivanu Matosoviću, predsjedniku DVD-a  Križevci odlikovanje Hrvatske vatrogasne zajednice: povelju i plaketu sa likom Đure Deželića. 

-“Današnji dan vrlo je svečan za naše društvo, za našeg predsjednika jer dodjeljuje mu se priznanje za životno djelo.  To priznanje je kruna njegovog cjeloživotnog rada, svih odricanja i napora koji su vođeni za dobrobit našeg društva” – rekao je Božidar Štubelj

osvrnuvši se zatim na život Ivana Matosovića, njegovo školovanje, rad u tvornici “Čelik” i posebno rad u vatrogastvu, u Policijskoj upravi Koprivničko-križevačkoj i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Križevci, aktivan rad u Vatrogasnoj zajednici Križevci gdje je sada tajnik, a u DVD-u Križevci predsjednik. U Vatrogasnoj zajednici Koprivničko-križevačke županije bio je predsjednik, a sada je zamjenik predsjednika.

-“Kao predavač za osposobljavanje vatrogasnih kadrova Ivan Matosović prenosi svoje bogato znanje i iskustvo na mlade naraštaje. Svojim znanjem i stručnošću pridonosi napretku i razvoju ne samo matičnog društva nego i šire vatrogasne zajednice” – kazao je Božidar Štubelj. 

Županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan kazao je da je Ivan Matosović u svom radu u vatrogastvu uvijek bio požrtvovan i strpljiv. 

-“Mogao bih posebno naglasiti njegovu dobru namjeru  za razvoj vatrogastva ove cjelokupne regije pa i sjeverozapadne Hrvatske jer za dobrovoljno vatrogastvo, kao i za profesionalno, izuzetno se puno dao. Posebno kao predavač za vatrogasna zvanja dao se do kraja” – istakao je Zvonimir Habijan.

Zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević i sam vatrogasac kazao je da je ponosan što  u naš grad dolazi ovakvo priznanje za Ivana Matosovića koje je zasigurno zaslužio.

-“Ovo je velika kruna za vas i za sve nas u križevačkom vatrogastvu” – kazao je Mario Martinčević.

Gradonačelnik Mario Rajn također je izrazio zadovoljstvo  i uputio čestitke Ivanu Matosoviću.

-“Križevci sa 35 DVD-a i Javnom vatrogasnom postrojbom su grad vatrogastva, sa intervencijama u kojima uvijek spremno pokazujemo da   su vatrogasci prvi spremni pomoći u požaru i potresu. I sada su naši dečki među prvima otišli pomoći u Petrinju 

na ponos i diku DVD-u Križevci i svima ostalima. Kada dođe ovakvo priznanje koje je zaista kruna cjeloživotnog rada u naš grad, u našu zajednicu, dopustite mi da kao čelnik grada čestitam našem sugrađaninu  na ovako velikom postignuću” – rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Uručivši povelju Ivanu Matosoviću, zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković kazao je da ju je zaslužio svojim predanim radom u vatrogastvu.  

-“Upravo ova nagrada govori o Ivanu, ovo je povelja za životno djelo koje je napravio u vatrogastvu, najviše priznanje koje Hrvatska vatrogasna zajednica dodjeljuje i na čast je Ivanu, ali i svim pripadnicima DVD-a Križevci, Vatrogasne zajednice Križevaca i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije” – rekao je Slavko Tucaković.

Ganut lijepim riječima, čestitkama i poveljom Ivan Matosović  zahvalio je na dodijeli ovog značajnog priznanja . U svom govoru istakao je Marijana Vučetića kao osobu koja je utrla njegov vatrogasni put na čemu mu je ovom prilikom zahvalio.

-“Kada sam odabrao put vatrogastva, bio sam svjestan da me na tom putu čeka svega i svačega, od jako lijepih stvari, pa do manje lijepih i loših.  Bilo je jako puno lijepih stvari, posebno druženja s vatrogascima na terenu, spašavanje imovine i života i to me čini sretnim što sam odabrao taj svoj put.  Na tom putu dobio sam puno priznanja.

Što se tiče daljnjeg rada, nadam se da  će se moje znanje možda moći iskoristiti  iako je red na mladima da dođu i nastave naš uspješan i kvalitetan rad” – poručio je na kraju Ivan Matosović.

ji/radiokrizevci.hr 

Pratite nas na društvenim mrežama!